Srbija

Direktno.rs

12. 04. 2024. 14:58 6

"EPS pljačka građane preko "kvara" koji izgleda namerno ne otklanja"

"Gradski odbor Pokreta za preokret u Nišu traži hitan odgovor od EPS-a  o tome kada planiraju da se udostoje i reše kvar koji je nastao u EPS-u još 19. decembra 2023. godine. Sramotno je što se niko od nadležnih iz gradske vlasti do sada nije oglasio po tom pitanju, niti održao obećanje da će problem biti rešen", navodi se u saopštenju niškog odbora Pokreta za preokret, koje prenosimo u celosti.

"Zbog pomenutog kvara, opšta pojava je da Nišlije još uvek, čak i na kraju grejne sezone, dobijaju duplirane račune za struju. EPS sam, na svoju ruku, određuje potrošnju jeftine struje jer zbog pomenutog kvara većina domaćinstava nema uključenu opciju za jeftiniju struju, što za posledicu ima drastično uvećane račune, pošto EPS obračunava u većem procentu skupu struju.

Postavlja se pitanje kome ide taj novac i da li će se refundirati građanima koji su platili enormno visoke račune zbog kojih su u dugovima? Ukoliko se ovaj kvar uskoro ne reši, ovakvo stanje se može očekivati i u mesecima koji dolaze, što predstavlja veliki atak na budžet svakog domaćinstva. Najviše su pogođene socijalno ugrožene porodice jer one najviše koriste električnu energiju u jeftinoj tarifi.

Niški odbor Pokreta za preokret ovo ponašanje smatra neodgovornim i bahatim. Stiče se utisak da se problem namerno nije rešio i još uvek ne rešava, kako bi aktuelna vlast mogla da iskoristi priliku i pljačka narod. Čak ni mnogobrojne prijave problema, od strane upravnika i građana, nisu urodile plodom.

EPS treba da bude servis građana, a ne da se bogati na njihov račun i da svojim neefikasnim rukovodećim SNS kadrovima obezbeđuje visoke plate. Pod upravom SNS-a EPS je jedino efikasan kada se građanima zbog neplaćanja struje ona isključuje, ali i to često zavisi od stranačke pripadnosti konkretnog potrošača", zaključuje se u saopštenju niškog odbora Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati