Srbija

Direktno.rs

09. 04. 2024. 16:46 4

Pernat (SSP): Vučić kao u bunilu priča o letećim vozilima, a građani bi da koriste usluge magnetne rezonance

"Dok predsednik Vučić, kao u bunilu priča o letećim automobilima, stanovnici Srednjobanatskog okruga bi da, prilikom lečenja u regionalnoj bolnici u Zrenjaninu, koriste usluge magnetne rezonance. Makar i one polovne, koja im je iz KCV dodeljena kao da su građani drugog reda", izjavila je Sonja Pernat, predsednica Gradskog odbora u Zrenjaninu Stranke slobode i pravde i narodna poslanica.

- Podsećam građane na degutantnu izjavu, tada v .d. direktora bolnice iz 2022. godine da je uređaj za magnetnu rezonancu praktično kao nov. Stidi li se direktor bolnice u Zrenjaninu, dr Kitaresku, kao neko ko je položio Hipokratovu zakletvu svoje izjave da će aparat MR biti na raspolaganju između 15.9. i 1.10.2023 - naglašava Pernat i pita "zašto su lokalni odbornici izglasali u februaru ove godine da se iz gradskog budžeta izdvoji 2.000.000 dinara za usavršavanje zrenjaninskih kadrova radiologa, ako je osnivač regionalne bolnice u Zrenjaninu, Vlada AP Vojvodine?"

- Koliko dugo će se još obučavati kadar koji bi trebalo da radi sa ovim i ovakvim uređajem? Javno postavljam i pitanje zašto uređaj za MR ne radi ni u jednoj smeni? Takođe, gde se može videti zvanična lista čekanja, koju mora da prikaže republički fond za zdravstveno osiguranje - zaključila je Pernat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati