Srbija

Direktno.rs

17. 04. 2024. 16:45 2

Pernat: Linglong ekspresno dobio dozvolu za odlaganje neopasnog otpada

"Oni koji su dobili mogućnost da odlučuju u ime svih nas, još jednom su eksplicitno dokazali da "patriotski" rade za stranog investitora. Gradska uprava Zrenjanina početkom aprila, bez pogovora i obrazloženja donela je odluku da omogući "Linglongu", da sada već na "svojoj" zemlji, izgradi skladište "neopasnog otpada"", izjavila je Sonja Pernat, narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora SSP Zrenjanin.

- Postavlja se pitanje, da li gard uopšte ima ingerencije da odlučuje o tome, da li je potrebna javna rasprava, šta "Linglong" podrazumeva pod neopasnim otpadom - kaže Pernat i ističe da "ove odgovore javnost mora imati, s obzirom da za većinu objekata ova kompanija nema dozvolu, što nas navodi da verujemo da otpad neće biti skladišten propisno i u okiviru zakona".

- Zrenjanin je postao predgrađe najprljavije industrije u Evropi, gde je ceo grad žrtvovan zbog odluke nekih vlačića, kneževića, santovaca, bađoka, travara, fijata. Loš manir radikalske politike doveo nas je do toga da smo stranci na sopstvenoj zemlji, a "Linglong" je jači i od samog pravnog poretka Republike Srbije, pa ni ne čudi kako su tako olako odobrili ovakvu odluku - objašnjava Pernat.

- 215 je broj odbijenih primedbi, koje su građani podneli protiv nezakonitog poslovanja ove investicije od "nacionalnog značaja". I na, kraju dok 20 godina nemamo vodu, ova vlast je 448 miliona dinara dala za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže za fabriku guma. Izuzetan patiotski čin zrenjaninskih naprednjaka. Svojim nestručnim poslovanjem, odnosom prema radnicima i na kraju, podizanjem kineskog zida koji mistifikuje sve probleme, samo pojačavaju strah i brigu. Neki ljudi su učinili da Srbija nije samo zemlja jeftine radne snage, već i jeftina zemlja skupih kumova, a ne mora tako da bude. Za to ću se boriti, jer drugu zemlju nemam - zaključila je Sonja Pernat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati