Srbija

Direktno.rs

05. 04. 2024. 13:22 1

SSP Kragujevac: Železnička stanica i pruga zaglavljeni u vremenu

Ove godine obeležavamo mali jubilej, tačno je 10 godina prošlo od obećanja SNS-a da će obnoviti železničku stanicu u Kragujevcu. Železnička stanica koja je izgrađena pre 138 godina ostala je zaglavljena u prošlosti i izložena zubu vremena, objekat koji predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture je nekad bio ponos Kragujevčana. Danas se na žalost ovim objektom ne ponose Kragujevčani, nebriga o ovom objektu izaziva tugu i bes. Da li će se nadležni dozvati pameti i sprečiti dalje propadanje železničke stanice? Ministre Vesiću, da li železnička stanica treba ovako da izgleda, pita Dalibor Jekić, narodni poslanik SSP iz Kragujevca.

- Obećanja za rekonstrukciju pruge od Kragujevca do Kraljeva Kragujevčani slušaju poslednje četiri godine, a ko želi da se vrati u prošli vek vožnja ovom prugom mu to i garantuje. Prosečna brzina na ovoj deonici je oko 30km na sat, možda je vlast htela da iskoristi ovu relaciju kao turistički potencijal.

- Novo obećanje je došlo pre 7 dana od predsednika Vučića da deonicu od Kragujevca do Kraljeva treba modernizovati i da će radovi uskoro krenuti. Kragujevčani su opet zabrinuti jer su čitali ustavna ovlašćenja predsednika i nigde nisu našli da je on zadužen za to. Predsedniče, pošto mi znamo da se Vi za sve pitate, mi iz Stranke slobode i pravde jesmo za modernizaciju pruge, ali ne na postojećoj trasi jer ona prolazi kroz sam centar grada.

- Prugu treba izmestiti van centra grada i na taj način omogućiti razvoj grada preko Lepenice koji se decenijama i neopravdano ne razvija kao drugi delovi Kragujevca. Modernizacijom pruge na postojećoj trasi će doći do povećanja brzine koja je potencijalna opasnost za građane, a sa druge strane nije normalno da nam kroz centar grada prolaze kompozicije koji prevoze opasne materije.

- Kragujevčani očekuju da se ponovo ponose svojom železničkom stanicom, žele modernu prugu koja neće prolaziti kroz sam centar grada. Pitam ministra Vesića, da li će i dalje železnička stanica i pruga ostati zaglavljeni u vremenu i na slepom koloseku - dodaje Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati