Srbija

Direktno.rs

20. 03. 2024. 11:19 1

Da li su "adresne tablice" bile samo način za pranje para?

"GO Pokret za preokret Kraljevo je dobio podatke na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja iz kojih se vidi da je na prekomernu ugradnju "adresnih tablica" sa nazivima ulica grad Kraljevo potrošio 15.080.960,00 dinara, bez PDV-a", navodi se u saopštenju kraljevačkog odbora Pokreta za preokret, koje prenosimo u celosti.

"Javno pitamo da li je ovaj posao, imajući u vidu da je ugovoren potpisan još u avgustu prošle godine, a da još nije okončan bio samo jedan od načina pranja para? Ulice koje su do sada  obeležene dobile su prekomeran broj tablica. Iako ulice nose imena znamenitih ličnosti, one najčešće nemaju najosnovniju infrastrukturu kao što su asfalt, kanalizacija i ulična rasveta.

Sumnjivu nabavku  je sproveo grad Kraljevo, koji vodi Predrag Terzić, kadar SNS-a, pod nazivom: "Obeležavanja i imenovanja ulica". Pokret za preokret je uputio pitanje od javnog značaja, tragajući za informacijom o broju postavljenih adresnih tablica u svih 68 mesnih zajednica i ukupnoj ceni te investicije, koje su platili građani Kraljeva.

Došli smo do zvaničnog podatka da je ugovoreno 2.740 stubova sa adresnim tablama i da je cena investicije 15.080.960,00 dinara, bez PDV-a. Dok se građani Kraljeva na Ibru svakodnevno bore za egzistenciju, režimska ekipa ne gubi vreme, već žuri da gradski budžet prazni kroz sumnjive nabavke.

U ovom poslu sve je sporno. I cena i rokovi i broj tabli koji treba da se ugradi. Iako je ugovor sa privrednim društvom "Signal" iz Sombora zaključen 3. avgusta prošle godine, posao još nije završen, pa u odgovoru Gradske uprave, Odeljenja za javne nabavke koji je Pokret za preokret dobio je odgovor u kojem stoji da "pošto je ugradnja stubova, sa montažom adresnih tablica u toku Odsek za javne nabavke ne raspolaže informacijom koliko je tabli postavljeno". 

Problem ove nabavke je cena jedne adresne tablice, koja sa stubom, ako se računa i PDV, košta oko 7.000 dinara, a osim toga i broj tabli je neusklađen sa potrebama i one su u nekim neuređenim ulicama nikle kao pečurke posle kiše i nalaze se na malim razmacima. Nije jasno ko je odredio broj adresnih tablica i kako to gradska uprava nije u toku sa tempom postavljanja ovih adresnih tablica.
GO Pokreta za preokret Kraljevo traži da tužilašvo i policija provere sve podatke vezane za ovu javnu nabavku", zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati