Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

23. 02. 2024. 19:36 16

Iz policijske stanice NESTALA 272 PIŠTOLJA koja su predali građani, policajac u BEKSTVU!

Policajac iz Niša nalazi se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej u kojoj je do tada radio otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom Ministarstva unutrašnjih poslova, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti saznaju iz dokumenata u koje su imale uvid, da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, za koje se pretpostavlja da se i dalje nalazi u Nišu.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, nalazi se u bekstvu, saznaje ovaj niški portal.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo, međutim, kako Južne vesti saznaju, u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je otuđio policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici, a koji se trenutno nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Veću količinu oružja i municije, koje su građani dobrovoljno predali u policijskim ispostavama koje obuhvataju mesto njihovog prebivališta, osumnjičeni policajac je, kako se navodi, u više navrata tokom narednih meseci, iznosio iz službenih prostorija i skrivao na raznim lokacijama u Nišu.

Tim povodom se Jelena Milošević, predsednica niškog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica SSP, obratila ministru policije Bratislavu Gašiću.

- Gašiću, ko je odgovoran što nestaje oružje iz policije?! Sistem koji nikad ne zakazuje ne zna gde su 272 pištolja, koja je po pisanju medija, iz PI Pantelej Niš izneo policajac, a koji je sada u bekstvu. Koliko apsurda u samo jednoj rečenici! Nestalo je oružje koje su građani dobrovoljno predavali policiji tokom akcije razoružavanja nakon majskih tragedija. Nestalo je oružje iz policijske stanice - institucije čiji je posao da brine o našoj bezbednosti - istakla je Milošević i dodala:

- Oružje je ukrao policijac, čiji je posao da hapsi one koji kradu i drže oružje bez dozvole. Policajac je u bekstvu. POLICAJAC! Gašiću, vidite li šta ste napravili od srpske policije?! Umesto ozbiljne institucije i prvog stuba odbrane od kriminala, pretvorili ste je u ispostavu Srpske napredne stranke. Umesto kvalifikovanih policajaca, časnih i poštenih, policijom vladaju partijski poslušnici. Umesto direktora profesionalca, policijom rukovode nesposobni a podobni ministri - poručila je Jelena Milošević i zaključila:

- Ministre, čemu je tačno služila akcija razoružavanja građana ako će policija da vraća to oružje na crno tržište? Ministre, kako da građani veruju policiji kada policajci kradu oružje iz policijskih stanica?! Ministre, sveli ste policiju da hapsi studente jer ruše nepostojeći ustavni poredak dok Vam ispred nosa buja kriminal u sopstvenim redovima?! Ministre, ko je odgovoran za stanje naše policije? Ministre, je l' Vas bar malo sramota?!

Iako još uvek nije potvrđeno da li su pištolji, zbog neadekvatnog čuvanja i evidencije, završili na crnom tržištu, pretpostavka iz istrage jeste da se oružje i dalje nalazi u Nišu.

Podsetimo, policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Višem javnom tužilaštvu poslata su pitanja u kojoj fazi se nalazi istraga i da li imaju informacije gde se nalazi oružje, kao i niškoj policiji. Ni jedni ni drugi nisu dali zvanične odgovore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati