Srbija

Direktno.rs

23. 01. 2024. 07:38 0

RHMZ poslao upozorenja, upaljen meteo alarm

Ovog utorka u jutarnjim časovima u Vojvodini i zapadnoj Srbiji biće prolazno naoblačenje sa susnežicom, koja će se lokalno lediti na tlu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana naoblačenje će se izmeštati ka jugu i istoku zemlje uz slabljenje padavina i razvedravanje sa severozapada Srbije.

Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ujutru će biti umeren i jak mraz, a u većini mesta će biti minimalna temperatura od minus 12 do minus osam stepeni, lokalno i niža.

Duvaće slab do umeren vetar, ujutru južni, tokom dana zapadni i severozapadni, u Timočkoj Кrajini u pojačanju. Najniža temperatura će se kretati od minus 12 do minus dva, po pojedinim kotlinama i na jugoistoku Srbije i niža, a najviša od dva do sedam stepeni.

U Vojvodini i zapadnoj Srbiji se ujutro i pre podne uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, pre podne i sredinom dana povremeno sa susnežicom, koja će se lokalno lediti na tlu. Posle podne i uveče se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Temperatura vazduha na 2 m u tom periodu od 0 do 2 °S, a temperatura pri tlu malo niža.

Ledeno jutro

Prema merenjima RHMZ u šest sati bilo je najhladnije u Sjenici, gde je izmereno -17 stepeni. U Kuršumliji, Požegi, Dimitrovgradu i Vranju izmereno je -9. Najtoplije bilo je u Somboru i na Kopaoniku gde je temperatura bila jedan stepen u plusu.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji na snazi je narandžasti meteo alarm zbog snega/leda, kao i niskih temperatura (jugoistočna i istočna Srbija), dok je u Sremu, Šumadiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji upaljen žuti meteo alarm takođe zbog snega i niskih temperatura.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Vreme narednih dana

U sredu ujutru slab mraz, a tokom dana toplije nego u utorak uz promenljivu oblačnost koja se premešta sa severozapada i može usloviti ređu pojavu kratkotrajne kiše na severu Srbije. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do 0°C, a maksimalna od 4°C do 10°C. Uveče suvo.

U četvrtak, petak i za vikend znatno slabiji mrazevi ili sasvim izostaju, a tokom dana malo toplije vreme od proseka uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i vrlo malom šansom za padavine. Maksimalne dnevne temperature u rasponu od 5°C do 10°C.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati