Srbija

Direktno.rs

01. 12. 2023. 12:45 5

"Batinica mora da odgovara za počinjeno nasilje"

Stranke koje u Zrenjaninu čine koaliciju "Srbija protiv nasilja" reagovale su danas povodom izuzetno zabrinjavajućeg događaja na utakmici u okviru 9. kola Prve futsal lige Srbije, gde je istaknuti član Srpske napredne stranke i optuženi za razne zločine protiv civilnog stanovništva Milivoje Simo Batinica tukao svoje igrače, a sve je zabeleženo na snimcima koji se šire društvenim mrežama.

 

- Istaknuti član Srpske napredne stranke, zaposlen u Telekomu i optužen za razne zločine protiv civilnog stanovništva, udarao je svog igrača na utakmici. Mi se, s druge strane, zalažemo za grad i državu bez nasilja, gde su svi građani i građanke sigurni i zaštićeni, a nasilnici pozvani na odgovornost. U ovom slučaju ogleda se suština naše kampanje i različitost ciljeva režima na vlasti i opozicije, i zato nemamo poverenja da postoji bilo koji drugi način da se oslobodimo nasilja sem da na izborima 17. decembra zajedno sa svojim sugrađanima smenimo režim - navodi se u zajedničkom saopštenju Stranke slobode i pravde Zrenjanin, Demokratske stranke Zrenjanin, Zajedno Zrenjanin, Narodnog pokreta Srbije Zrenjanin, Srbija centar Zrenjanin i stranke Zeleno-levi front Zrenjanin.

"Srbija protiv nasilja" zahteva hitnu i adekvatnu reakciju policije, Fudbalskog saveza Srbije, ali i Srpske napredne stranke.

- Tražimo da u što kraćem roku preduzmu neophodne korake kako bi Batinica odgovarao za počinjeno nasilje i više ne bi bio u kontaktu sa mladima kojima predstavlja autoritet i uzor, niti obavljao bilo kakve važne stranačke i državne funkcije - poručuje zrenjaninska opozicija i podseća da je suđenje Milivoju Simi Batinici i dalje u toku, zbog sumnje u ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice, u blizini Srebrenice, u julu 1995. godine - piše na kraju saopštenja "Srbije protiv nasilja - Zrenjanin".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati