Srbija

S. M.

16. 11. 2023. 14:02 0

Bolnica u Prokuplju nema BAZEN, a NEĆE ni imati

Iako postoji realna potreba, barem u medicinske svrhe, da zatvoreni bazen koji se nalazi u Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju bude u funkciji, on godinama ne radi.

Zatvorila ga je inspekcija pre desetak godina jer se raspao, pa je trebalo sve da se menja, a onda se pojavila ideja o novom Zdravstvenom centru i tako je bazen zaboravljen.

Građani Prokuplja, posebno deca kojima je potrebna rehabilitacija moraju da putuju do Niša kako bi mogli da ostvare pravo na medicinsku pomoć.

- Moje dete ima problem i mora da ide na rehabilitaciju i to svakoga dana. U Prokuplju više ne postoji bazen, pa ga vozimo za Niš. To je veliki izdatak. Na žalost, nismo mi jedini, već ima puno dece iz čitave Toplice koja ne mogu da ostvare ovo pravo - kaže Prokupčanin koji nam je skrenuo pažnju na ovu temu.

Dodaje da su pokušali da dođu i do bazena u Kuršumlijskoj banji, koja je najbliža Prokuplju, ali da im je rečeno da dan kupanja košta 3.000 dinara.

- Objašnjavao sam da mi ne želimo spa centar i šta god to nude, već samo bazen na sat vremena u kojem će dete da radi potrebne vežbe, ali ne dozvoljavaju. Nama u Prokuplju, da kažemo, i nije toliko daleko Niš, ali kako je onima koji žive u Kuršumliji, Blacu. Koliko mesečno njima treba para za lečenje - pita se naš sagovornik.

Napominje da bi svakako bilo ne samo jeftinije, već i mnogo pristupačnije kada bi se taj bazen ponovo osposobio. Ali, to se neće dogoditi.

Kako nam je potvrđeno u Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" bazen je zatvoren pre deset godina, jer je pukao i nadležne inspekcije su obustavile njegov rad.

- Trebalo je da se kompletno podiže i sve menja, a bolnica u tom momentu nije imala para za tu investiciju. Zatim je odlučeno da se gradi nova bolnica, u prostoru Doma zdravlja, pa se rekonstrukcija bazena ne isplati, jer će se uskoro bolnica preseliti u novu zgradu - objašnjavaju u prokupačkoj bolnici.

U projektu te nove bolnice nema, barem kako smo mi saznali, novog bazena za medicinske potrebe.

Nije na odmet da podsetimo da je Prokuplje jedina sredina u okruženju, koja već nekoliko godina nema ni otvoreni bazen, jer je lokalna vlast odlučila da joj nije isplativo da on radi. Pravdajući zatvaranje Gradskog bazena, nedostatkom novca za rekonstrukciju, oni su rešili da ga daju u koncesiju, o čemu smo pisali, ali su se ućutali, jer su projektom predvideli da u koncesiju uđu i teniski tereni, sala koja je kraj bazena, a zaboravili su da ti objekti nisu u vlasništvu grada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati