Srbija

[ Izvor: KoSSev ]

19. 10. 2023. 13:23 0

Trojici Srba uhapšenih na KiM produžen pritvor

Trojici Srba, koji su prošlog meseca uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Prilužju, i koje kosovske vlasti terete za navodne ratne zločine, danas je produžena mera pritvora na još dva meseca, potvrdili su za KoSSev njihovi pravni branioci.

U pitanju su muškarci sa inicijalima I.E, D.M. i Z.K, sva trojica uhapšeni 20. septembra u kratkom vremenskom intervalu, navodi KoSSev.

Ubrzo nakon hapšenja, određeno im je 48-časovno zadržavanje, a potom i jednomesečni pritvor. Prebačeni su u zatvor u Podujevu, gde se i sada nalaze.

Sud je danas odlučio da im pritvor produži na još dva meseca, a njihovi će advokati uložiti žalbu jer, kako nam je kazao jedan od njih, smatraju da je produženje već i neosnovanog pritvaranja njih trojice - dodatno neosnovano, najpre jer Tužilaštvo još uvek nema dokaze koji potkrepljuju prvobitnu sumnju.

- Produženje je neosnovano isto kao što je neosnovano bilo i određivanje pritvora, jer specijalno tužilaštvo nema dokaze koji potkrepljuju osnovanu sumnju, što se vrlo jasno videlo iz zahteva za produženje, kada je tužilaštvo najavilo istražne radnje za koje su na sednici za određivanje pritvora rekli da su već obavljene - kazao je za KoSSev, advokat uhapšenog Z.K, Predrag Miljković.

Štaviše, on smatra da Specijalno tužilaštvo pritvor zahteva "za svaki slučaj", što je, kako kaže, bio slučaj i u mnogim drugim predmetima.

Advokat D.M. Miloš Delević nije imao dodatan komentar na ovakvu odluku suda, potvrdivši samo da će i on u zakonskom roku uložiti žalbu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati