Srbija

[ Izvor: Mediji ]

28. 08. 2023. 22:39 6

Moraju da blokiraju put jer nemaju vode, a žive pored jezera

Meštani Ćelija blokirali su u tom selu, nedaleko od Kruševca, tokom sat vremena popodne, jednu traku magistralnog puta Kruševac – Brus, te pravac prema Aleksandrovcu, jer, kako tvrde, već tri meseca imaju veliki problem sa vodosnabdevanjem, a poslednja tri dana uopšte nemaju vodu.

Biserka Tufegdžić (62), jedna od meštanki koja je učestvovala na ovom okupljanju izjavila je Agenciji Beta da meštani Ćelija već dva i po, tri meseca, vodu čas imaju, čas nemaju.

- Celo selo nema vodu, pa onda u dva, tri dana puste jednu noć, onda ponovo nema, a sada tri dana nismo imali vodu. Mesna zajednica ne reaguje, Vodovod stalno zovemo, kažu da je mreža dotrajala, išli smo u Gradsku upravu, rekli su da će da reše problem, ali ništa - kazala je ona.Meštani potvrđuju da se dešavalo i prethodnih godina da voda nestane pa dođe, ali da je ovo sada previše. Prema njihovim navodima celo selo, koje broji nešto više od 200 meštana, priključeno je na gradski vodovod. Najavljuju da će, ukoliko se problem ne reši, sutra blokirati obe trake magistralnog puta Kruševac - Brus. Potvrđuju da Vodovod postavlja cisterne sa pijaćom vodom, ali da je ona na ovim temperaturama praktično neupotrebljiva za piće.

Inače, selo Ćelije se nalazi pored istoimenog jezera, sa koga se Kruševac i deo ostalih opština Rasinskog okruga, snabdevaju pijaćom vodom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati