Srbija

[ Izvor: Mediji ]

21. 06. 2023. 21:59 8

Uhapšenom Srbinu sa KiM određeno policijsko zadržavanje

Dragiši Milenkoviću iz Kišnice kod Gračanice, koga je danas uhapsila kosovska policija, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, rekao je njegov advokat Dejan Vasić.

- Tokom saslušanja sve je urađeno korektno i profesionalno, osim što mu je bilo uskraćeno pravo da ima branioca tokom pretresa. Mislim da se u ovom predmetu radi o grešci, kada je identitet mog klijenta u pitanju i da je delo koje mu se stavlja na teret počinio neko drugi sa istim imenom koje on ima. Očekujem da će sutra ovaj nesporazum biti otklonjen i da će on biti oslobođen - rekao je Vasić.

Dragišu Milenkovića su pripadnici specijalnih jedinica takozvane kosovske policije uhapsili danas oko podnova, a kako su rekli njegovoj porodici, terete ga za navodni ratni zločin.

Tokom Milenkovićevog hapšenja i premetačine porodične kuće u Kišnici njegovoj supruzi je pozlilo, a meštani Gračanice su organizovali protest tokom kojeg su na kratko blokirali magistralni put Priština-Gnjilane.

Za sutra u podne je najavljeno ponovno okupljanje Srba u Gračanici i u Ranilugu, u Kosovskom Pomoravlju.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati