Srbija

S. M.

25. 05. 2023. 19:07 10

"Niš ekspres" primorava radnike da idu na miting SNS

Ne samo da je preduzeće "Niš ekspres" redukovalo gradske i priradske linije u Nišu i okolini za 26. maj, kako bi se stavili u službu Srpske napredne stranke i prevezli građane Niša na beogradski miting, već posredno teraju svoje zaposlene da prisustvuju tom skupu. Oni su osmislili sistem po kojem zaposleni ne može da odbije da ode, jer im nisu podeljeni radni zadaci za petak. To automatski znači da moraju da se spakuju sa ostalima u autobuse i odu za Beograd.

Do ovih informacija je došla narodna poslanica iz Niša i predsednica GrO Stranke slobode i pravde Niš, Jelena Milošević.

- Nečuven je pritisak i presija kojom se služe kako bi upregli sve ne samo društvene, već i privatne resurse u stranačke. Nakon saznanja koja imam sigurna sam da je "Niš ekspres" opravdao svaki dinar iz gradskog budžeta koji je dobio, jer se stavio u službu vlasti i stranke. I umesto da odvezu autobuse na vanredne tehničke preglede, poprave ih i obezbede siguran gradski i prigradski prevoz, oni prisiljavaju svoje zaposlene da idu na miting - komentariše Milošević.

Podseća da je javna nabavka za gradski i prigradski prevoz najveća u istoriji Niša i da za sedam godina podrazumeva 11 milijardi dinara, a da se i dodatno ovaj prevoznik finansira u svakoj godini iz budžeta.

- I dok se bacaju pare građana Niša na "Niš ekspres", autobusi se pale svakodnevno, ugrožava se bezbednost i putnika i prolaznika, kao i zaposlenih koji su u tim autobusima, pod prisilom se i mitinguje - dodaje ona.

Zbog SNS mitinga "Niš ekspres" je angažovao 140 autobusa i naloženo je svima koji rade po ugovorima da moraju da idu. Bukvalno će ostati neznatan broj onih koji će toga dana da rade, a oni će pored svog posla obavljati i poslove kolega koji su pod prisilom morali da se upute ka Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati