Srbija

[ Izvor: Mediji ]

26. 04. 2023. 12:36 1

Za salaš traži 2,5 MILIONA evra!

Tema salaša ponovo je aktuelna. Mnogi bi salaš za sebe i svoju porodicu, mnogi za biznis i iznajmljivanje, ali je i činjenica da ima cena u koje se ne može ni poverovati. Za one koji ne znaju, reč "salaš" potiče od mađarske reči "szállás", koja na srpskom jeziku označava "smeštaj". U širem smislu, danas pod ovim pojmom podrazumevamo kompletno imanje sa kućom i dvorištem, kao i sa ambarima, čardacima...

Kod nas, salaši se mahom sreću u Vojvodini i praktično su postali simbol ovog dela Srbije, a posebnu pažnju ovih dana privukao je salaš kod Čeneja, procenjen na čak 2.480.700 evra.

- Izlazi na novi asfaltni put prema selu Čenej, spojen je sa privatnim putem od tucanika, i ukupne je površine 124.035 m2. Na salašu su izgrađeni objekati - stambena kuća od 300 kvadrata (sagrađena 1998, a renovirana 2022. godine), objekat štala i šupa (sagrađeni 1995. godine) - piše u oglasu.

Dodaje se kako ovi dodatni sadržaji mogu da se preurede i da budu objekati druge namene.- Ceo salaš je ograđen žicom, stubovima od betona i stablima bagrema. U okviru salaša, ucrtano je postojanje objekta 3,592,00 m2, zemljište pod zgradom-objektom (koji su porušeni i u faktičkom smislu nepostojeći), 500 m2 zemljišta uz zgradu-objekat i 4.837,30 kvadrata njiva I klase, a sve je građevinsko zemljište izvan građevinskog područja - dodaje se.

Kako se dalje navodi, salaš poseduje celu infrastrukturu: struju, gradsku vodu, bunar, fiksni telefon, satelitesku televiziju, internet, parking, a u blizini je i sportski aerodrom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati