Srbija

[ Izvor: RTS ]

11. 04. 2023. 06:59 3

Gamzigradska banja peti put se prodaje - cena još niža

Društveno preduzeće "Romuliana" u Gamzigradskoj banji prodaje se krajem aprila, posle četiri neuspešna pokušaja privatizacije. Početna cena je mnogostruko niža od početne. Potencijalni kupac bi mogao za 350 hiljada evra da kupi veliku imovinu u banji ili da za taj novac pazari stan od 100 kvadrata u Beogradu.

Sedam godina DP "Romuliana" čeka novog vlasnika.

Neuspele prodaje snizile su cenu DP Romuliana, na svega 350 hiljada evra. Za taj novac budući kupac moći će da dobije čak 12 objekata sa pet hiljada kvadrata ali i parkove i šetališta.

U regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije smatraju da je prodaja preduzeća "Romuliana" izuzetna poslovna prilika.

- Svako ko misli da se bavi turizmom nema bolje i povoljnije opcije nego što je to "Romuliana", jer je ovo jedinstvena prilika da neko može da postane, de fakto, vlasnik jedne banje i da ceo taj prostor kreira po svojoj želji - navodi Vladan Jeremić, direktor RARIS.

Lekovitost izvora termomineralne vode odavno je potvrđena, a zavod za rehabilitaciju ima pacijente cele godine.
- Lekovitost Gamzigradske banje je već sada prepoznata ne samo na teritoriji Srbije već i u susednij Bugarskoj, tako da bi šteta bila da se delatnost Gamzigradke banje uništi - ističe dr Rade Kostić, direktor RH centra u Gamzigradskoj banji.

Privatizacija turističkog kompleksa upotpunila bi smeštajne kapactete, za kojima već postoji potražnja, zbog lečenja. Sa druge strane, blizina rimske carske palate "Felix Romuliana" na kojoj je počela izgradnja vizitorskog centra, koji projektuje i 3 puta više posetilaca, sa dosadašnjih 40.000 godišnje, umnogome će povećati broj turista koji bi se zadržali u Gamzigradskoj Banji - piše RTS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati