Srbija

[ Izvor: Nova S ]

31. 03. 2023. 12:47 1

Stanovnici niškog naselja plivaju u blatu kad padne kiša

Pre tri godine, stanari novoizgrađenog naselja u niškom delu Pantelej organizovali su proteste protiv dodatne gradnje zgrada i sve manje zelenih površina. Strasti su se nakon dogovora i povlačenja investitora smirile, ali je isto naselja i dalje u muci sa osnovnim potrebama kada je reč o infrastrukturi.

Ovo naselje i dalje raste, gusta gradnja ne tako davno vodila je njegove stanovnike u proteste. Tada su pobedili i ispred njihovih zgrada nije izgrađena još jedna višespratnica, dobili su park, za koji se stanovnici pitaju ko ih održava.Kada padne kiša, voda i blato ne plave samo igralište već i same ulice zbog šahti koje se zapekle u blatu, betonu i prljavštini, koje otpadaju sa građevinskih kamiona i miksera.

– Problem je kad pada kiša tada ima blata, kada je suvo onda je prašina – rekao je Dejan Rajković, stanovnik ovog naselja.- Ako ostavimo blato i prašinu po strani u ovom naselju fali konkretna infrastruktura - kažu stanovnici. Zgrade samo niču, ima ih na pretek a zelenih površina je premalo, fali parking pa se stanari sami snalaze i obeležavaju po dogovorima stambenih zajednica. Takođe nedostaje i signalizacija za saobraćajnice.Stanovnici kažu da je za nešto više od decenije ovde korene pustilo negde oko 15.000 ljudi, zato pozivaju donosioce usluga da nekada svrate ali ne po kiši jer se tada ovim nasiljem ne može lako proći.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati