Srbija

S. M.

30. 03. 2023. 19:02 19

SNS potkupljuje građane ili članove paketima?

Opštinski odbor SNS u Blacu ovih dana deli pakete, kako se navodi na lokalnim sajtovima najugroženijim građanima opštine, a u ovom odboru kažu da su ih podelili svojim članovima.

Najavljeno je da će pakete dobiti i slepa lica, invalidi, Romi, deca, ali za razliku od lokalnog sajta, predsednica OO SNS Blace Suzana Veljović kaže da su pakete dobili njihovi članovi.

- Dobiće i deca naših članova, da, ali vidim i ja da je taj tekst loše napisan - kazala nam je Veljović kada smo je pozvali za komentar povodom "humanitarne akcije lokalnog SNS" .Na naše pitanje odakle para za iste, dodala je da su to skromni paketići i više simbolični, te da ne želi da nam kaže ko je donator, odnosno odakle novac za njih.

- Deo paketa smo dobili iz centrale stranke, a deo smo mi sami obezbedili, ali ne moram da vam kažem kako - objasnila je Veljović.

Zanimljivo je da je vest preneo sajt koji se finansira parama iz lokalnog budžeta putem konkursa za medijsko sufinansiranje, te je upitno, kako Veljović tvrdi jedno, a novinar piše drugo. Ako se tome doda i viber poruka u grupi za roditelje osnovne škole u Blacu, koju smo dobili na uvid, gde razredni starešina obaveštava sve učenike da će dobiti uskršnje paketiće, ispada da je ipak sajt lepo preneo da se deli svim građanima Blaca.- Ovo je zloupotreba, pre svega dece. S kojim pravom ih učiteljice i razredne starešine obaveštavaju roditelje da dođu u prostorije SNS da deca dobiju paketiće? Ako je zaista to samo za odabrane, odnosno članove, pitanje je zašto su ostala deca čiji roditelji nisu u SNS diskriminisana, kao i građani Blaca koji nisu članovi ove stranke - pita se Blačanin koji nam je pokazao poruku u Viber grupi.Kupovina glasova nije ništa novo za naprednjake, a tu praksu poslednjih godinu dana lepo je iskoristila i Ana Grozdenović iz niškog SPS koja je građanima Niša delila po 5.000 dinara, o čemu smo ranije pisali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati