Srbija

Direktno

24. 03. 2023. 14:32 3

SSP: Na Šodrošu hapse građane jer ugrožavaju kinesko-naprednjački projekat za pranje novca

Umesto da brane zakon i narod policija na Šodrošu hapsi građane jer ugrožavaju interese gradskih otaca i njihovih poslovnih partnera koji po svaku cenu žele da unište oazu prirode i baš tu naprave most. Na sceni je "slučaj silovanja" pravne regulative Gradske uprave, Zakona o izgradnji, Plana detaljne regulacije...Spisak prekršaja je dugačak, baš kao i spisak onih koji će se "namiriti" iz ovog skupog projekta - izjavio je dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora SSP Novi Sad.

Vrsajkov je istakao da SSP nije nikad bila protiv izgradnje mostova, ali jeste uvek protiv koruptivnih projekata koji uništavaju životnu sredinu Novog Sada i dodao:

- Smatramo da je most u ovom trenutku mnogo više potreban uzvodno kod Futoga ili Begeča gde naši građani za prelaz na sremsku stranu u 21. veku koriste skelu. Na naše zahteve kao i na predloge stručnjaka, peticije građana i borbu aktivista koji telima brane oazu prirode, ova vlast je gluva i nema.- Svakom dobronamernom čoveku je jasno da je ovoj vlasti interes omiljenih investitora važniji od interesa građana i to zato što je količina keša koja može da se opere kroz ovaj projekat obrnuto proporcionalna brizi za životnu sredinu - rekao je Vrsajkov.- Agresija policije i seča stabala je svojevrsno ruganje građanima i demonstriranje sile kojim pokazuju kako će proći svako ko stane na put megalomanskim projektima lokalnih moćnika. Zato Stranka slobode i pravde zahteva izbore koji su jedini način da promenimo sistem i zaustavimo dalje sečenje i betoniranje prirode kao i ponižavanje i maltretiranje građana - zaključio je dr Vrsajkov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati