Srbija

Direktno.rs

24. 03. 2023. 13:27 36

Prognana sa KiM za Direktno: Izdali su nas!

Od 1999. godine su prognani sa Kosova i Metohije dobijali nadoknadu iz budžeta jer su se vodili kao zaposlena lica Republike Srbije. Danas, 24 godine kasnije, prema rečima žene koja je radila u opštini u Peći, sa tom praksom je prekinuto.

- Ja sam iz Peći i radila sam u opštini do dana kada smo morali da napustimo svoje rodno mesto, a to je bilo 1999. godine. Od tada, pa do prošlog meseca sam primala, kao i svi radnici sa Kosova i Metohije, novčanu nadoknadu iz budžeta Srbije, jer se vodimo kao stalno zaposlena lica Republike Srbije. - kaže za Direktno D. V.Dodaje da su primaoci ove nadoknade zbunjeni i da ne znaju razlog zašto je baš sada došlo do prekida ove isplate. 

- Osećamo se izdanim. Kao da više nismo građani Srbije i ne znamo šta će dalje biti. Isto tako ne znamo kome da se obratimo i pitamo za objašnjenje zašto je baš sad došlo do zastoja isplate ove nadoknade, a nije ga bilo od 1999. godine - dodaje naša sagovornica.

Deluje da se ovi građani više ne vode kao zaposlena lica Republike Srbije.Prekid isplate ove nadoknade poklapa se sa prihvatanjem evropskog predloga za Kosovo i Metohiju. Da li je u pitanju slučajnost što su ovi ljudi baš sada i zvanično prestali da budu zaposlena lica Republike Srbije ili je u pitanju deo implementacije evropskog predloga za Kosovo i Metohiju?

Saznaćemo uskoro...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati