Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

24. 01. 2023. 11:52 3

Direktor niške Hitne pomoći razrešen dužnosti

Po odluci ministarke zdravlja Danice Grujičić, doskorašnji direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Slavoljub Živadinović, od 30. decembra 2022. godine nije na toj funkciji. Na njegovo mesto, kao vršilac dužnosti direktora, postavljena je njegova dotadašnja zamenica Snežana Radivojević.

Iako je do razrešenja došlo još krajem prošle godine, ta informacija nije objavljena na sajtu niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, već je samo promenjeno ime direktora, odnosno vršioca dužnosti.

Bivši direktor Živadinović rekao je da je penzija razlog razrešenja i prestanka funkcije.

- Ja sam napunio 65 godina, to je starosna penzija, produžili su mi bili, možda bi mi produžili još kao nekima, ali sam ja insistirao pred kraj godine da se penzionišem - rekao je Živadinović.

Dugogodišnji period u kom je Živadinović bio na funkciji direktora, obeležile su, između ostalog, pritužbe zaposlenih, nezadovoljstvo radnika koji su zbog neisplaćenih dodataka pretili "tihim štrajkom", kao i preko 30 tužbi kojima je bila zatrpana Hitna pomoć.

Živadinović je osporavao navode zaposlenih, a kada je reč o tužbama, objašnjavao je da se ne radi o usamljenom slučaju i da se i ostali Zavodi u Srbiji suočavaju sa tim problemom.

Kontrola Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje 2021. godine utvrdila je da je prethodne tri godine bilo nezakonitosti u određivanju koeficijenata, radnog vremena i prekovremenog rada pojedinih zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Niš, pa je tražila od te zdravstvene ustanove povraćaj skoro 800.000 dinara.

Takođe, 2019. godine tražili su povraćaj novca zbog plaćanja struje kafani koja se nalazila u njihovim prostorijama.

S obzirom na "turbulentan" period Živadinovićevog upravljanja, pitanje je šta će promeniti nova v. d. direktora, ali to nije još poznato, budući da se iz njenog kabineta nisu javljali novinarima Južnih vesti.

Inače, ime nove v. d. direktora dospelo u je žižu javnosti 2020. godine kada je lekar i uzbunjivač Miodrag Branković tvrdio da su njega i njegovu suprugu zbog komentarisanja stanja u Hitnoj pomoći prijavili tadašnja zamenica direktora Radivojević i glavni tehničar, zbog čega mu je i kasnije prećeno otkazom, kako je sam izjavio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati