Srbija

[ Izvor: Jugpress ]

11. 01. 2023. 10:12 7

Sud četiri puta presudio da glumac bude vraćen na posao! Građani će plaćati pet miliona štetu

Glumac leskovačkog Narodnog pozorišta Nenad Mitrović ima četiri presude u svoju korist, poslednju je doneo Apelacioni sud u Nišu 30. novembra prošle godine, da mora da bude vraćen na posao ali v.d. direktora, koji je u tom stanju već četiri godine, ne postupa po njima. Sem otkaza koji mu je, pokazuju presude, nezakonito dao bivši direktor Narodnog pozorišta Stanko Grujić, Mitrović kaže da ga je i fizički napao.

U svemu tome je najčudnije da je sadašnji vd direktora Dragan Boža Marjanović na poslednjoj sednici Skupštine grada rekao da je leskovačko pozorište za sudske troškove i nadoknadu Mitroviću po presudama planiralo između pet miliona dinara.

Pozorište se finanasira iz budžeta grada, dakle od novca svih građana koji će plaćati bahatost, nezakonite odluke i nasilništvo bivšeg direktora ove ustanove kao i odbijanje da postupi po presudama sadašnjeg v.d. direktora. Obojica direktora, i bivši i sadašnji, su kadrovi gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića (SNS) koji bi trebalo da vodi računa i kako se troši novac iz budžeta grada.

Bar tako kaže zakon.Glumac leskovačkog Narodnog pozorišta Nenad Mitrović je dobio otkaz 2018. godine. Obratio se sudu za zaštitu svojih prava, pored četiri presude koje su bile u njegovu korist, još uvek čeka da se vrati na posao. On se po prvi put od tada obratio javnosti preko konferencije za medije i rekao da je otkaz dobio od tadašnjeg direktora Stanislava Grujića.

Glumac leskovačkog Narodnog pozorišta Nenad Mitrović je dobio otkaz 2018. godine. Obratio se sudu za zaštitu svojih prava, pored četiri presude koje su bile u njegovu korist, još uvek čeka da se vrati na posao. On se po prvi put od tada obratio javnosti preko konferencije za medije i rekao da je otkaz dobio od tadašnjeg direktora Stanislava Grujića, piše Jugpress.

- U obrazloženju se navodi povreda radne discipline, gde se tvrdi da nisam u roku od tri dana dostavio potvrdu o bolovanju, već da sam to uradio nakon pet dana. To je jedna velika laž, jer pre otvaranja bolovanja sam se javio direktoru Grujiću i rekao da se ne osećam dobro i da ću otići kod lekara, koji mi je otvorio bolovanje. Kada sam došao kući javio sam se direktoru, on me je sutradan pozvao, a trećeg dana sam ja došao u pozorište i done potvrdu. Tog trenutka me je tadašnji direktor Grujić napao verbalno, a zatim i fizički u dvorištu pozorišta. Nakon što su mi dostavili rešenje o otkazu na kućnu adresu, ja sam tužio pozorište tražeći poništaj rešenja kao nezakonito i za preobražaj radnog odnosa sa određenog na neodređeno radno vreme, pošto sam radio 2,5 godine u kontinuitetu. Sud je pet puta pozivao Stanislava Grujića, a on se nijednom nije pojavio na ročištu.
Mitrović je izneo i podatke da je u sezoni 2016./2017. godine odigrao 77 predstava, najviše od svih zaposlenih, a sađašnji vd direktor nijednu.

- U periodu od septembra 2015. godine do marta 2018. odigrao nekih 200 predstava. U aprilu 2016. godine odigrano je 11 predstava, gde sam ja odigrao devet predstava, a vd direktor za to vreme odigrao samo jednu i to svoju privatnu. On je običan oportunista i toliko o tome koliko on voli pozorište.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati