Srbija

[ Izvor: N1 ]

30. 12. 2022. 08:04 7

Zrenjanincu iz Elektrodistribucije javili da je - umro?!

"Obavešteni smo od strane nadležnog organa da je krajnji kupac V. A. na koga glase računi za isporučenu električnu energiju - preminuo". Ovako započinje pismo - obaveštenje koje je od elektrodistribucije stiglo na jednu zrenjaninsku adresu, sa uputstvom kako sadašnji korisnik električne energije da EPS-u prijavi promenu vlasništva. Jedini "problem" je što je V. A. živ i što je pismo primila njegova baka od 89 godina, što ju je, kako ovaj Zrenjaninac kaže za N1 - veoma uznemirilo.

U Elektroprivredi Srbije kažu da se ovakva obaveštenja šalju kada EPS ima saznanja nadležnih organa da je obustavljen izvršni postupak zbog smrti dužnika. Ako je, kako kažu, "eventualno došlo do greške u komunikaciji", kupci treba da ulože reklamaciju - mejlom ili telefonom na adresu i broj koji se nalaze na poleđini svakog računa, ili na šalteru najbliže elektrodistribucije.

Redakciji N1 obratio se muškarac iz Zrenjanina, na čiju adresu je stiglo obaveštenje Elektrodistribucije Zrenjanin da je - preminuo.

V. A. (ime i prezime poznati redakciji) kaže da je reč o nesmotrenom i grubom previdu nadležnih službi Elektrodistribucije.

- Na moju kućnu adresu su poslali obaveštenje da sam preminuo i uputstvo o potrebnim daljim radnjama. Pismo je primila moja baka koja ima 89 godina. Kako ja nisam bio kod kuće, jako se potresla i uznemirila ne znajući o čemu se radi. U telefonskoj proveri sa službom ED Zrenjanin, rečeno mi je da su oni dobili takvu informaciju od "nadležnih službi" i da se radi o oko 5.000 takvih adresa. Ovu skandaloznu i morbidnu grešku, koja je tako očigledna - uobičajeni broj takvih slučajeva je sigurno mnogo manji - niko od njih nije našao za potrebno da prvo proveri pre uznemiravanja građana slanjem dopisa na kućnu adresu - kaže V. A.

U Elektroprivredi Srbije za portal N1 kažu da nije tačna informacija da je Elektrodistribuciji Zrenjanin dostavljeno 5.000 adresa na kojima žive preminuli korisnici priključaka za električnu energiju.

- U cilju ažuriranja baze podataka, Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije, u slučaju da ima saznanja od nadležnih organa da je obustavljen izvršni postupak zbog smrti dužnika protiv kojeg je pokrenut izvršni postupak zbog neizmirivanja obaveza za električnu energiju, upućuje navedeno obaveštenje, u skladu sa članom 62. Uredbe o uslovima isporuke i snabdevanja električnom energijom ("Krajnji kupac - korisnik električne energije u obavezi je da snabdevaču prijavi promene koje se odnose na promene vlasništva, prava korišćenja, namenu potrošnje, promene imena, statusne promene kao i druge promene nastale nakon zaključenja ugovora, u roku od 15 dana od dana nastale promene") - navode u EPS-u.

Svi kupci kojima su upućena obaveštenja su, kako pojašnjavaju - kupci protiv kojih je bio pokrenut izvršni postupak.

- A nakon čega je javni izvršitelj obavestio Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije da je za određeno mesto primopredaje isti obustavljen zbog smrti kupca. Svim kupcima koji su se obratili Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije povodom navedenog obaveštenja, upućen je odgovor. U slučaju da je eventualno došlo do greške u komunikaciji, kupci treba da se obrate elektronskom poštom na adresu reklamacije@eps.rs i broj telefona 0800111202 - to su kontakt podaci koji se nalaze na poleđini svakog računa za kupce iz kategorije domaćinstvo ili da se obrate zaposlenima na šalteru najbliže elektrodistribucije - ističu u EPS-u.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati