Srbija

Direktno.rs

15. 12. 2022. 18:25 0

SSP Vlasotince: Funkcionerima interes investitora važniji od interesa ljudi

Nakon što je investitor "Water Green Energy doo" prijavio PU Vlasotince napade na njihove radnike i oštećenja mehanizacije, policajci danas meštanima Dadinca oduzimaju lovačko naoružanje. To je epilog pokušaja investitora da započne radove na izgradnji MHE Besko i reakcije naroda koji to nije dozvolio - navodi se u izjavi Vladimira Mitrovića, predsednika Opštinskog odbora SSP Vlasotince, koju prenosimo u celosti.

Meštani nisu agresivni, ali jesu odlučni u odbrani Rupske reke i sprečavanju investitora da izgradi treću elektranu. Licemerno je ponašanje predstavnika lokalne vlasti koji godinama obećavaju da do izgradnje MHE neće doći, a svih ovih godina su svojim postupcima i rešenjima radili suprotno. Stranka slobode i pravde zahteva preispitivanje odluka Odeljenja za urbanizam, prekid radova i uvažavanje zahteva meštana sela Dadince, a od Građevinske inspekcije očekuje da utvrdi da li je investitor započeo radove ili ne u smislu ispunjenja Zakonom propisanih normi i procedura.

Odgovornost za sve što se dešava je na predsedniku opštine Vlasotince Bratislavu Petroviću, načelniku Opštinske uprave Marjanu Stankoviću, kao i načelniku za urbanizam Marinku Djordjeviću kojima je interes investitora važniji od interesa ljudi koji ne mogu da žive bez reka koje im otimaju i trpaju u cevi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati