Srbija

Direktno.rs

04. 12. 2022. 15:38 2

Uvode digitalizaciju, a škole nemaju grejanje

Povodom početka radova na uvođenju optičke mreže za brzi internet u ruralnim područjima danas je selo Zagorica, kod Topole, posetila premijerka Ana Brnabić. Prema planu digitalizacija će se nastaviti u selima Ovsište, Svetlić, Gorovič i Manojlovci - navodi se u izjavi Dragane Marinković, predsednice Opštinskog odbora SSP Topola, koju prenosimo u celosti.

Da li je domaćin Dragan Jovanović obavestio gošću o broju dece u ovim školama i u kakvim uslovima se ona školuju? U selu Manojlovci škola ne postoji pa deca pohađaju nastavu u susednom selu, a broj dece u ostalim školama retko prelazi 10 u prva četiri razreda osnovne škole, jer mladi masovno napuštaju sela zbog jako loših uslova za život, često i bez uslova za opstanak.Uslovi u školama su katastrofalni - nema grejanja, često ni vode, gde postoje toaleti neopremljeni su, ne postoje sale za fizičko vaspitanje, sam dolazak do škole je često "kozjim stazama", a besplatna užina i besplatni udžbenici su misaona imenica. Verovatno je domaćin prećutao ove činjenice, jer bi u suprotnom priznao nesposobnost lokalne vlasti da za 18 godina, koliko ona traje, obezbedi osnovne uslove deci za školovanje i samim tim olakšao i njihovim roditeljima.

Mi iz Stranke slobode i pravde nemamo ništa protiv digitalizacije u ruralnim područjima kao i u gradskim, ali smatramo da je najbitnije stvoriti uslove mladima kako bi ostajali na selu i imali potomstvo, a zatim i njihovoj deci kako bi se školovala kao i deca u gradovima da ne bi došlo do toga da za dvadesetak godina optički internet nema korisnike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati