Srbija

[ Izvor: Mediji ]

27. 11. 2022. 07:21 0

RHMZ: Kiša prelazi u sneg

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno sa kišom, a u višim predelima sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Tokom jutra u nizijama, po kotlinama i rečnim dolinama magla ili niska oblačnost. U većem delu Vojvodine suvo vreme. Najniža temperatura od nula do pet, a najviša od četiri do sedam. Vetar slab do umeren, severnih pravaca.

U Beogradu ujutru magla ili niska oblačnost, a tokom dana oblačno, povremeno sa slabom kratkotrajnom kišom. Temperatura bez većeg kolebanja od četiri do šest. Vetar slab, severnih pravaca.

- U toku jutra u Vojvodini i na širem području Beograda, ponegde sa maglom koja će smanjivati vidlјivost na 200 do 500 m, a lokalno i manje. Naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom koje je zahvatilo jugozapadne krajeve proširiće se tokom dana i na ostale predele. U planinskim predelima tokom današnjeg dana očekuje se stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. U nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg kasnije posle podne i uveče. Početkom naredne sedmice uglavnom suvo, a u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra - najavio je RHMZ.

Najhladnije ovog jutra bilo je na Kopaoniku gde je živa u termometru bila 5 stepena ispod nule. U minusu su još bili Crni Vrh i Zaječar (-2).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati