Srbija

Direktno.rs

21. 11. 2022. 18:32 0

Saopštenje fabrike "Elrad" povodom otkaza u Vlasotincu

Elrad Srbija ističe da je kompanija strogo posvećena odgovornom poslovanju, i kao takva odgovorna premadobrobiti zaposlenih, lokalnoj zajednici, partnerima, državi i svim ostalim zainteresovanim stranama. U tom smislu, smatramo neophodnim da upoznamo javnost sa razlozima koji su doveli do odluke o pokretanju postupka utvrđivanja viška zaposlenih, koju smo nedavno objavili - navodi se u reakciji fabrike "Elrad Srbija" povodom teksta "Novi OTKAZI na jugu Srbije: Bez posla preko 70 radnika".

Reakciju prenosimo u celosti:

Razlozi za pokretanje novog postupka viška zaposlenih se ogledaju u dodatnom pogoršanju ekonomske situacije koja je prevashodno posledica smanjenja porudžbina i drugih globalnih ekonomskih tokova. Poslodavac nije u mogućnosti da određene proizvode proizvodi u istom obimu, zbog čega prestaje potreba za određenim brojem zaposlenih. Kako su trenutno naši ljudski kapaciteti veći od realno potrebnih, ono što je u ovom periodu ekonomski opravdano, ali i neophodno zarad održanja pozitivnog poslovanja, jeste sprovođenje postupka viška zaposlenih čiji ishodne možemo trenutno da znamo. S tim u vezi, napominjemo da aktivno pratimo ekonomske prilike odnosno dešavanja na tržištu koje ne možemo da predvidimo. U skladu sa istim, adekvatno ćemo reagovati, što ne isključuje i mogućnost zapošljavanja novih zaposlenih, u slučaju povoljne ekonomske situacije ili obrnuto, u slučaju dodatnog pogoršanja ekonomske situacije.
Ovo jeste nepopularna mera koju smo pokušali što duže da odlažemo, jer smo duboko integrisani u život lokalne zajednice, ali tako imamo i odgovornost prema toj istoj zajednici da održimo pozitivno poslovanje, a time i ostala radna mesta. Naše odgovorno poslovanje ne dotiče samo zaposlene, već i naše dobavljače, kupce, državu i ostale zainteresovane strane, kojima je svima u interesu da kompanija bude likvidna i svoje obaveze izvršava na vreme.

Želimo da naglasimo da je Elrad Srbija veoma važan deo evropskog dela Elrada, kao i bitan član naše celokupne Elrad grupe. Značaj i uloga Elrad Srbija će svakako rasti unutar Elrad Grupe i u budućnosti. Upoznati smo sa činjenicom da su se pre izvesnog vremena pojavile neosnovane glasine da se projekti iz Elrad Srbije sele u države sa jeftinom radnom snagom, kao što su Meksiko i Filipini. Imajući u vidu postojanje dugoročnih planova za Elrad Srbija, ističemo da ove glasine nisu tačne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati