Srbija

Direktno.rs

21. 11. 2022. 09:14 10

Banovina se ruši, a strepimo i za Tanurdžićevu palatu

Odluka Građevinske inspekcije s početka novembra da zbog ozbiljnih oštećenja zgrade Skupštine AP Vojvodine, poznate kao Banovina, privremeno zabrani njeno korišćenje, još jednom je pokazala šta se dešava kada SNS vlast nešto „majstoriše” u našem gradu - izjavio je dr Vladimir Vrsajkov iz GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad.

- Nalogodavci, projektanti i izvođači radova prvo su zanemarili zabranu gradnje na zemljištu zgrade Banovine, zaštićenog kulturnog dobra i simbola Novog Sada. Potom su ignorisali stanje na terenu - peskovito i plavno zemljište, koje otežava gradnju. Na kraju, pokazujući dodatni prezir prema struci i građanima, projektovana garaža je približena zgradi Banovine na manje od tri metra. Simbol našeg grada se ruši, a GrO SNS nas obaveštava da je to rušenje bilo predviđeno, da je „struka” obaveštena, te da će investitor sve to popraviti.

Građani Novog Sada moraju da znaju da li je prema projektu izgradnje garaže u Ulici Modene takođe predviđeno takozvano „minimalno oštećenje” Tanurdžićeve palate, još jednog simbola Novog Sada, takođe u najstrožem centru grada. Podsetimo da se na nekoliko desetina metara odatle nalazi i Crkva imena Marijinog, poznata kao novosadska Katedrala, sa jedinstvenim u Srbiji 70 metara visokim tornjem.

Efekti delovanja zajedničkog poduhvata naprednjačkih investitora i podobnih „stručnjaka” na primeru Banovine, ali i nekoliko puta rekonstruisanog bazena na Spensu - izazivaju opravdan strah kod građana kakve sve „sitne” probleme za ceo grad može da donese megalomanski dragulj naprednjačke korupcije „Novi Sad na vodi”.

Našu Banovinu moramo sačuvati i GrO SSP Novog Sada zbog toga traži hitno zaustavljanje radova na podzemnoj garaži i procenu nezavisne stručne komisije o modalitetima mogućeg nastavka gradnje. Planiranih 168 parking mesta nikada nisu ni smeli biti opravdan rizik za moguće rušenje simbola Novog Sada. Takođe zahtevamo i hitnu istragu nadležnih organa i odgovornost svih u Gradskom veću i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, koji su svojim nečinjenjem omogućili ovakav projekat gradnje podzemne garaže - izjavio je dr Vladimir Vrsajkov iz GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati