Srbija

Direktno.rs

16. 11. 2022. 14:37 2

Šta je država uradila da zaštiti radnike "Berteks Textile"?

- Pre mesec dana radnicima "Berteks Textile" d.o.o. su uručeni otkazi ugovora o radu, a da pritom turski poslodavac nije izmirio sve zaostale zarade prema zaposlenima. Preko sto zaposlenih, među kojima je većina žena, svoja prava koja su zakonom definisana pokušavaju da ostvare putem protesta ispred sedišta sada već bivšeg poslodavca - istakao je Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac.

On je rekao da kao Narodni poslanik ima obavezu da podrži sve građane koje se bore za ostvarivanje svojih prava, a koja su im zakonom zagarantovana i da postavi pitanje nadležnim organima šta su preduzeli da ne dođe do ove situacije.

- Imajući u vidu da je država izdvojila subvencije za zapošljavanje radnika, nadležni organi su morali brže da odreaguju kako se zaposleni ne bi našli u ovoj situaciji. Na sastanku sa predstavnicima "Berteksa" smo dobili obećanje da će isplatiti sve zaostale zarade do 22.11.2022, rok za isplatu koji je zakonom definisan je bio 15.11.2022. Ovo je još jedan primer kako funkcionišu nadležene službe kada su prava radnika u pitanju, i da nije bitno samo izdvojiti određena sredstva za zapošljavanje, već su bitne zarade, uslovi rada i broj radnih časova koje zaposleni provode u toku radne nedelje. Stranka slobode i pravde se zalaže za poštovanje zakona i zaštitu prava radnika, ali i da se subvencije daju samo onim investitorima koji će isplaćivati značajno veće plate od minimalnih - rekao je Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati