Srbija

Direktno.rs

11. 11. 2022. 17:42 7

Stočni fond je desetkovan, mladi poljoprivrednici odustaju

Nakon više od dve godine uporne borbe sa Ministarstvom poljoprivrede, koje je bilo gluvo i nemo na ogromne probleme koji su pritisli domaći agrar i poljoprivrednike, sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je prvi put prihvaćena naša inicijativa vezano za pomoć uzgajivačima mlečnih goveda, koja se ogleda u bespovratnoj isporuci 15.000 tona merkantilnog kukuruza. Ovo je jedan od načina da se pomogne stočarima, koji posluju u izuzetno lošim uslovima - rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Dejan Bulatović.

- Međutim, samo jedna mera neće biti dovoljna da se opšte stanje u domaćem agraru popravi. Problem u stočarstvu ovim nije rešen, kao što nije rešeno ni rapidno pražnjenje štala, kokošinjaca i svinjaca. Stočni fond je desetkovan i to je ogroman problem za koji je potrebno hitno rešenje. Sela se i dalje gase, subvencije su niske, mladi poljoprivrednici odustaju i odlaze iz sela. Zato je neophodno da se ova praksa pomoći i rešavanja problema poljoprivrednika nastavi, a ne da ostane samo mrtvo slovo na papiru - naglasio je Bulatović.- Mere koje je neophodno da ministarstvo poljoprivrede hitno primeni su i povećanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, potpuno ukidanje akciza na gorivo za poljoprivredu, garantovanje otkupnih cena poljoprivrednim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom. Insistiramo takođe i da se voćarima smanje troškovi usluge hladnjača, kao i to da se omoguće hitne subvencije kako bi se smanjio nivo ulaganja, a povisila dobit voćara - zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati