Srbija

Direktno.rs

04. 11. 2022. 17:07 1

Milivojević: Ne damo da Šabac pretvore u Bopal

Narodni poslanik Srđan Milivojević danas je ispred ulaza kompanije Eliksir održao konferenciju za novinare, zajedno sa Marijanom Petković iz organizacije Ne damo Jadar, Verom Popović iz organizacije Eko Barajevo, Ljupkom Stanković i Sonjom Nikolov iz organizacije Mame Šapca, Srđanom Mitrašinovićem ispred Zajedno za Šabac i Dušanom Tufegdzićem, članom Predsedništva pokreta "Buđenje".

Narodni poslanik Demokratske stranke izjavio je da je u Šabac došao na poziv građana koji su zabrinuti zbog najava da će se u krugu fabrike Eliksir uništavati opasan otpad.

- Kao diplomirami inženjer poljoprivrede koji je učio u vreme kada se diploma sticala, a ne kupovala, naučen sam da ne postoji bezopasan otpad, već samo onaj koji je izuzetno opasan i manje opasan. Prosto je neshvatljivo da neko odluči da otpad spaljuje na 500 metara od centra grada. Ne znam da li je neko namerio da Šapcu promeni ime u Bopal ili Bejrut, ali ja ću kao narodni poslanik učiniti sve što mogu da se ova aktivnost ne dešava nigde u Srbiji.
Primićemo građane Šapca u Narodnoj skupštini i zajedno ćemo sačiniti zakonski predlog da se ovakve aktivnosti ne dozvole u naseljenim mestima. Srbija treba da bude izvoznik hrane, a ne uvoznik opasnog otpada. Od tog posla samo mali broj ljudi ostvaruje profit, a svi trpimo ogromnu štetu - zaključio je Srđan Milivojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati