Srbija

Direktno.rs

13. 10. 2022. 14:12 0

Da li štitite ili ucenjujete najugroženije?

Podnosimo prijavu protiv VD direktora Centra za socijalni rad u Boru, Jelene Ristić i tražimo vanredni inspekcijski nadzor zbog nepoštovanja Zakona o socijalnoj zaštiti, Pravilnika o radu Centra, kao i zbog mogućih zloupotreba dodele novčane socijalne pomoći, naročito u periodu poslednje izborne kampanje - navodi se u saopštenju Irene Živković, gradskog odbornika u Boru i predsednice SSP Bor, koje prenosimo u celosti.

U prijavi smo naveli da je Jelena Ristić istovremeno obavljala i posao rukovodioca i posao socijalnog radnika zaduženog za poslove novčanih socijalnih pomoći, a u 2021 godini istovremeno i posao člana Gradskog veća zaduženog za socijalna pitanja.

Treba proveriti da li pravnik samo formalno učestvuje u izradi Rešenja novčanih socijalnih pomoći ili su građani prepušteni samovolji direktorke koja sama odlučuje po svom ličnom nahođenju.
Treba proveriti zašto Centar nema organizovanu steučnu pripravnost niti Tim za zaštitu od nasilja, što je po Zakonu o socijalnoj zaštiti dužan da ima, kao i zašto su stručni radnici Centra bili primorani da obavljaju poslove koji nisu u nadležnosti Centra.

Poražavajuće za grad Bor je što smo, u razgovorima sa korisnicima, primetili strah korisnika od samovolje direktorke. Zato pitamo: Da li Centar štiti ili ucenjuje najugroženije? Dokazni materijal o par zloupotreba dodele novčane socijalne pomoći ustupićemo nadležnim institucijama ukoliko, nakon ove prijave, od nas zatraže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati