Srbija

S. M.

23. 09. 2022. 14:52 2

Niš dobio plažu: Kada neće da saniraju, mi da se sunčamo

Aktivista iz Niša Miloš Bošković razapeo je ležaljku za plažu i suncobran na pesku u Bulevaru Nemanjića, koji je ostao nakon što je saniran vodovodni kvar, ali prostor nije doveden u prvobitno stanje. Ovaj njegov performans samo je uvod u akciju koju je pokrenuo, a koja će se odigrati 5. oktobra i kojom želi da se ukaže gradskoj vlasti i javnim preduzećima da ne rade svoj posao. Reč je o sađenju cveća ili ostavljanju porukama “SNS ofrlje, SNS rupa“ u svakoj udarnoj i neobeleženoj rupi u gradu.

Bošković napominje da je Niš prepun rupa, zbog kojih građani ne mogu normalno da se kreću i voze ulicama grada, a da gradska preduzeća ne rade svoj posao, jer ne saniraju rupe.

- Eto, pretvorili smo ovaj prostor u „Bulevarsku rivijeru“ kako bismo iskoristili ove poslednje sunčane dane u godini. Ovaj pesak je odličan za to i baš izgleda kao na plaži- ironičan je Bošković, koji je dovukao i ručni frižider, kao i sve potrepštine za plažu.

Pre skoro mesec dana krenula je akcija obeležavanja udarnih rupa u Nišu i do sada su grašani locirali oko 150 istih. One su sve postavljene na mapi koju je Bošković otvorio na Guglu.

Kako kaže, svakoga dana, njihov broj se povećava.

- Moram da kažem, da su kada je akcija počela, krenuli i da ih saniraju, ali to ide vrlo sporo i traljavo. Zato je ideja da građani Niša 5. oktobra u te rupe posade cveće, ili ostave poruke: SNS ofrlje, SNS rupa, kako bi podsetili gradsku vlast da ih zakrpi - najavljuje Bošković.

Dodaje da se nada da će se građani odazvati pozivu, jer je reč o lično njihovom okruženju i životu, a današnji performans je samo podsetnik da na rupe nisu zaboravili.

Miloš Bošković je u ranijem vremenu bio i narodni poslanik "Dosta je bilo", a trenutno nije politički aktivan. Ipak, nije odustao od borbe za bolje okruženje i normalniji život u svom Nišu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati