Srbija

08. 09. 2022. 17:53 5

Nedimović ministrovanje završio neistinama i neznanjem

Branislav Nedimović svoje ministrovanje završava upravo onako kako je od početka i radio. Neistinama i neznanjem. Gostujući u jutarnjem programu televizije sa nacionalnom frekvencijom, grubo je obmanuo javnost iznoseći niz neistinitih podataka, među kojima je i tvrdnja da samo u Srbiji postoji mlekarstvo, a da ga u Rumuniji više nema. Kao ministar poljoprivrede, Nedimović bi morao znati da je Rumunija na 7. mestu po broju muznih krava, a na 11. mestu po proizvodnji mleka u EU. Pet najvećih rumunskih proizvođača mleka ostvaruju prihod od 500 miliona eura, što je značajno više od srpskih mlekara, pa je u najmanju ruku neozbiljno tvrditi da nemaju mlečnu industriju - rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Dejan Bulatović.

- Sledeća tvrdnja ministra, da je nestašica mleka kratkoročna i da je to "špekulacija" u medijima i na društvenim mrežama takođe je neistinita. Problem u mlečnom govedarstvu nije privremen, naprotiv, stanje je dugoročno i veoma alarmantno. Da se farme krava gase, da u selima ima sve manje krava i da zbog toga nema dovoljno mleka upozoravamo resorno ministarstvo već dve godine. Tim povodom, predlagali smo niz mera kojim bi se sprečilo rapidno smanjivanje broja muznih grla u Srbiji. Neki od predloga mera su se odnosili na veću otkupnu cena mleka i podizanje subvencija po muznom grlu - naglasio je Bulatović.

- Proglašavanje elementarne nepogode zbog suše i otpis svih obaveza za ovu godinu, dupliranje premije za mleko sa 15 na 30 dinara za litar, vraćanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, ukidanje akciza na gorivo za poljoprivredu i garantovanje otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda za one proizvođače koji potpišu ugovor sa državom, samo su neke od konkretnih i hitnih mera koje je resorno ministarstvo moralo već uveliko da sprovede, kako bi poljoprivreda u Srbiji nastavila da postoji - zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati