Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

27. 08. 2022. 19:15 0

Novi udar na džep: Užina u školama poskupela za 100 ODSTO

Roditelji će ishranu dece koja su u boravku, kao i užinu u novosadskim školama od 1. septembra plaćati duplo skuplje. Prema novom cenovniku hrana, u boravku je 5.320 dinara mesečno, umesto 2.660 dinara, dok je užina 2.060 dinara mesečno umesto dosadašnjih 1.030 dinara. 

Kao i do sada, dnevna cena ishrane u boravku i užine će se utvrđivati deljenjem mesečne cene po detetu sa brojem radnih dana u mesecu.

Kako 021.rs saznaje, ovo je prvo poskupljenje cene ishrane u boravku, kao i užine u novosadskim osnovnim školama posle više od 11 godina.

Odluku o ovom poskupljenju je donelo Gradsko veće 14. jula i u međuvremenu je objavljeno u Službenom listu, a da je dato posebno saopštenje za javnost.

Praksa da se ne saopštavaju poskupljenja neguje se godinama unazad, u vreme aktuelne vlasti.

Napomenimo i to da se sa ovim poskupljenjem užine i boravka nastavlja niz povećanja cena u Novom Sadu, budući da je Gradsko veće uslugu odnošenja smeća podiglo za 12 odsto, a za isti procenat Novosađanima će biti skuplja voda i kanalizacija. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati