Srbija

Direktno.rs

03. 08. 2022. 06:00 3

Oglas za stan u Novom Sadu razbesneo ljude (FOTO)

Avgust je mesec koji obično označava početak gladijatorske borbe oko pronalaska što boljeg stana za studente koji upisuju novu fakultetsku godinu. Nekada je polaganje ispita bio njihov najveći problem, a sada se čini da im najveću muku zadaju visoke stanarine. A u Beogradu i Novom Sadu, glavnim univerzitetskim centrima u Srbiji, ponuda nekretnina za izdavanje je zaista šarena.

Kada pogledate oglase u potrazi za pristojnim mestom za stanovanje, shvatićete da nije nimalo lako pronaći nešto što valja, a da je cena prihvatljiva. U moru preskupih garsonjera od 20 kvadrata koje stanodavci stavljaju u “lux” kategoriju, samo zato što imaju nov nameštaj, tu su i stanodavci koji samouvereno nude doslovno sve i svašta po nerealno visokim cenama.

Takav jedan oglas je osvanuo na Fejsbuk grupi za izdavanje stanova, lokala i garaža. U opisu oglasa stoji: “Izdajem nameštenu sobu sa kupatilom u centru Novog Sada kod Izvršnog veća za 110 evra mesečno. Mali troškovi.”

“Kako ljude nije sramota”, napisao je jedan komentator, a drugi je dodao: “Hodnik rekao bih. Jezivo.”

Ako je verovati priloženim fotografijama, može se zaključiti da nije u pitanju nikakva soba, već hodnik ili deo neke garaže. Ovakvih oglasa je sve više iz godine u godinu, što je jako poražavajuće jer su samim tim studenti primorani da spuste kriterijume kada je izbor stana u pitanju.

Većina studenata nije u finansijskoj situaciji da sebi priušti luksuzno opremljen stan – oni samo žele prostoriju bez vlage, koja ne prokišnjava i koja nema nameštaj star 60 godina koji se oseća na buđ.

I onda se čini da su oglasi u kojima se raznorazne šupice i podrumi izdaju za nerealno visoku cenu najveći poraz tržišta za nekretnine u kojima najdeblji kraj izvlače niko drugi nego - studenti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati