Srbija

Direktno.rs

18. 07. 2022. 13:26 0

„Novi Sad na vodi” iz krimi poslova u legalne tokove

Sednicu Skupštine Grada, na kojoj će biti izglasano donošenje Generalnog urbanističkog plana za Novi Sad do 2030. godine, pratiće protest građana. U četvrtak, u 9 sati, ispred Skupštine AP Vojvodine, građani će se okupiti kako bi izrazili negodovanje zbog namere gradske vlasti da u dolazećim godinama svoje štetočinske šeme prevedu u legalne tokove - izjavila je dr Danijela Grujić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

- Sporni GUP je sve samo ne razvojni plan Grada Novog Sada. Stručnjaci procenjuju da će njegova realizacija pojačati postojeće i proizvesti sasvim nove probleme. Ovo nije samo urbanistički promašaj, koji kopira isti takav debakl poznat pod nazivom „Beograd na vodi”, već preti da izazove komunalni kolaps u delu Telepa i Sremskoj Kamenici. Posebnu zebnju budi narušavanje toka Dunava, što naš grad dovodi u direktnu opasnost od poplava.

Da je GUP ništa više nego prevođenje kriminalne delatnosti u pravne okvire, dokazuje i podatak da su nadležni u potpunosti ignorisali više od 10.000 primedbi građana, nevladinih organizacija, političkih partija i stručnjaka, da je javna rasprava bila paralisana insistiranjem na formalnostima, te da je od starta bilo jasno da će ga „progurati” po svaku cenu. Građani moraju da znaju da je u pitanju koruptivna radnja otuđivanja gradskog zemljišta i njegova predaja u ruke „podobnih” neimara.

Podsetimo da su radovi započeli mesecima pre nego što je GUP uopšte ušao u skupštinsku proceduru. Zbog toga se postavlja logično pitanje: kako je moguće da započnu pripremni radovi na budućem mostu bez usvojenog GUP-a i svih projektnih planova koji proizilaze iz njega? - izjavila je dr Danijela Grujić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati