Srbija

Direktno.rs

15. 07. 2022. 18:41 4

Gradska vlast kancelarijski materijal plaća 40 miliona dinara

Gradska uprava Niša ući će u anale korupcije nakon što je odlučila da galantno plati čak 40 miliona dinara za nabavku kancelarijskog materijala i preplati ga tri do čak deset puta više od maloprodajnih cena u knjižarama - za papir, selotejp, spajalice, baterije - navodi se u izjavi Jelene Milošević, predsednice Gradskog odbora SSP Niš i narodne poslanice u Skupštini Republike Srbije, koju prenosimo u celosti.

Umesto da obezbedi besplatne udžbenike za generaciju budućih prvaka, što bi koštalo oko 20 miliona dinara za svih 2.400 niških prvaka, ovaj abnormalno preplaćeni posao dodeljen je dvema beogradskim firmama "AIO PRO" i "Nemetschek" koje su isti kancelarijski materijal mogle da nabave iz knjižara najviše polovinu tog novca, odnosno 20 miliona dinara.Da upoznamo javnost o razmerama ove epske pljačke: kutija papira formata A3 košta 9.288 dinara, alkalne baterije od 1,5 volti standardne veličine 369,60 dinara, a veliki selotejp 264 dinara. Sve ove stavke koštaju barem tri puta manje u našim niškim knjižarama u maloprodaji, a često su cene i do sramnih 10 puta više od maloprodajnih.

Pozivamo gradske vlasti da momentalno raskinu ugovor o ovoj sramnoj nabavci, pozivamo tužilaštvo da pokrene postupak protiv odgovornih koji pate od nedostatka skrupula, ali pozivamo i gospođu Sotirovski da momentalno podnese ostavku, jer su afere hronična bolest njene vlasti. Nišlije zaslužuju najmanje da ih ne pljačkaju na spajalicama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati