Srbija

[ Izvor: Mediji ]

06. 07. 2022. 12:43 2

RHMZ najavio obilne padavine za petak i subotu

Srbiju je sinoć pogodilo jako nevreme prilikom kog je pala ogromna količina kiše. Blokirani putevi, poplavljenje zgrade i evakuacije građana su obeležile noć za nama, a prema najnovijem upozorenju RHMZ obilne padavine nas očekuju već za dva dana, odnosno u petak.

- U petak, 08. jula obilne padavine se očekuju u krajevima južno od Save i Dunava, naročito na jugozapadu i jugu Srbije (od 20 do 40 mm za 24 h, lokalno i više). U toku noći ka suboti (08. na 09. jul) i u subotu tokom dana padavine će se dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku zemlјe uz količinu kiše i do 60 mm za 24 sat - najnovije je upozorenje Republički hidrometerološki zavod.

Prema upozorenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u pojedinim delovima Srbije biće proglašen žuti, odnosno narandžasti meteoalarm.

U istočnoj Srbiji, Pomoravlju, Beogradu i Vojvodini na snazi će biti žuti meteoalarm, sa najavljenim pljuskovima sa grmljavinom.
U Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, na jugu i Kosovu i Metohiji biće proglašen narandžasti meteoalarm. Očekuju se padavine propraćene grmljavinom, a prognozirane vremenske pojave okarakterisane su kao opasne.

Nevreme koje je se nadvilo nad našom zemljom je napravilo juče pravu pometnju. Najgore su pogođeni centralna Srbija i Beograd, odnosno Zemun i Novi Beograd.

Samo nedelju dana nakon nevremena koje je u ovom naselju napravilo totalni kolaps, Zemun, delovi Novog Beorgada i Bežanije su ponovo bilo pod vodom. Voda je tekla ulicama, na raskrsnicama su se pravila jezera, a najveći problem su definitivno poplavljane zgrade.

U Novoj Varoši je pored pljuskova i grmljavine, pao i grad koji je bio veličine jajeta. Oštetio poljoprivredne useve, a naneo je štetu i lokalnoj putnoj infrastrukturi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati