Srbija

Direktno.rs

20. 06. 2022. 11:55 0

Protiv poskupljenja vode u Kraljevu

"GO Pokreta za preokret u Kraljevu se protivi inicijativi JKP "Vodovod“ u Kraljevu da pokrene proceduru za povećanjem cene vode i drugih usluga koje pruža za 20 procenata. Ukoliko bude usvojen novi cenovnik, domaćinstva će, umesto sadašnjih 58,25, plaćati 69,86 dinara, a domaćinstva koja imaju kanalizacijom bi, umesto 84,85, plaćala 101,73 dinara", kaže se u saopštenju Gradskog odbora Pokret za preokret, koje prenosimo u celosti.

 - Zatražene su i nove cene za privredu, pa bi kubni metar vode sa uslugom odvođenja i prečišćavanja, umesto sadašnjih 151,66 dinara, koštao 181,89 dinara. Istovremeno je i "Autoprevoz Čačak“ zatražio povećanje usluga prevoza.

To ugrožava, ionako nizak standard Kraljevčana, a ako je "voda izvor života“ to pravo moraju imati svi građani. Najnovija vest o poskupljenju je tiho i neprimetno plasirana jer se građanima serviraju vesti o sukobima unutar koalicije SNS i SPS, unutar samog SNS-a i brojne afere kojima se skreće pažnja građana Kraljeva i Srbije sa sve težeg preživljavanja većine građana. 

I pored toga svesni smo da će "crno – crvena“ koalicija izglasati novi namet za Kraljevčane i da će tu sloga opet doći do punog izražaja. Povećanja primanja se najavljuju za sledeću godinu, a dažbine se uvećavaju sada. Ovo predstavlja najnoviji udar na ionako sve nepovoljniju finansijsku situaciju stanovnika grada Kraljeva.

Ako dođe do poskupljenja, u šta ne sumnjamo, takva odluka bi posebno negativno uticala na ionako ranjive socijalne grupacije, većinu stanovnika, ugrožavajući im dostojanstven život. Imajući u vidu negativnu tendenciju poskupljenja svih životnih namirnica i usluga u zemlji, smatramo da je potrebno prispitati predložene mere.

One bi trebale uzeti u obzir stvarno stanje na terenu da ne bi došlo do ugrožavanja osnovnih potreba sve većeg broja ljudi koji su zbog svoje finansijske situacije u nemogućnosti da izmiruju dugovanja na vreme. Tražimo od aktuelne, nelegitimne, gradske vlasti da pre donošenja odluke još jednom preispita sve relevantne činjenice i da ne dozvoli da se najavljeno poskupljenje vode i drugih usluga sprovede u delo - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati