Srbija

S. M.

15. 02. 2022. 17:55 25

Šef traži da skuplja glasove za SNS: Neću to da radim!

Vesna Kovačević iz blačkog sela Prebrez, koja je u javnosti obelodanila kako naprednjaci kupuju glasove od građana tako što ih par meseci angažuju na privremeno-povremenim poslovima, sada je dobila list da sakuplja sigurne glasove. Naravno, ugovor joj je produžen do 14. marta, a dobila je i povećanje plate od 3.000 dinara. Vesna kaže da nema nameru da sakuplja sigurne glasove za SNS.

- Uvek kažem istinu i onako kako je bilo, svidelo se to nekome ili ne. Tačno je da su mi produžili ugovor na još mesec dana u Javnom komunalnom preduzeću „Blace“ i sada umesto 22.000 dinara primam 25.000 dinara. Pre neki dan kada sam bila u preduzeću šef mi je dao ovaj list i rekao mi da sakupljam sigurne glasove. Ja to neću da radim, ozbiljna sam žena, čuvam unučiće - kaže Vesna.

Ona radi kao čistačica na ulici, a javnost je bila potresena njenom ispovešću da je morala da se učlani u SNS u novembru prošle godine kako bi radila nekoliko meseci po ugovoru.

Iako se nije nadala, ugovor joj je produžen, a uz tu radosnu vest, dobila je i papir da sakuplja sigurne glasove.

- Rekli su mi što više sakupim, dobiću više bodova koji mi znače za produženje ugovora o radu. Šta znam, pominju četiri potpisa prema jednom, nisam baš dobro razumela, jer nisam htela da slušam, pošto ja to neću da radim. Ako me budu ponovo pitali, tražiću da me zaposle za stalno. Sve je ovo istina što vam pričam, ja uvek sve kažem kako jeste, pa kud puklo. Pričam realno - dodaje naša sagovornica.

Do 14. marta je sigurna. Kaže da joj se sviđa posao koji obavlja, mnogo je lakši nego letnje nadnice koje su joj jedini izvor prihoda, ali je domaćica, čuva unučiće i "nema vremena da obija komšijske kuće i sakuplja glasove".

Ovaj privremeni posao za koji prima manje od zakonskog minimalca, savesno obavlja i nada se da će neko da vidi koliko je dobar radnik, ostalo je ne interesuje! Svesna je i da već sutra može da ostane i bez toga i da je opet čeka nadnica, ali što se nje tiče, rešila je: nikakvi siigurni glasovi je ne interesuju!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati