Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 01. 2022. 15:19 2

Protest u Loznici: Nikome više ništa ne verujemo!

Građani i aktivisti okupili su se na protestu u Loznici, a kako je najavljeno, neće biti blokade puta. Marijana Petković iz udruženja "Ne damo Jadar" rekla je da su ljudi iz Jadra odlučili da ne ćute i da se na taj način brane.

- I kada bi otkupili sve nas, ne bismo imali gde da odemo, akademici su nam objasnili koliki je uticaj rudnika i aktivnosti. Danas smo ovde sa svojim prijateljima, podigli smo ovo na veći nivo, nije samo Jadar, nego Rekovac, Pranjani… Trenutno je rudnik Rio Tinto na kapijama Mlave, ništa mi više nikome ne verujemo. Povlačenje uredbe je mali korak, nema potrebe da sumnjate u nas, mi nećemo stati sve dok poslednje posečeno drvo ne bude zasađeno, svaka njiva mora biti obnovljena i da više nikome ne padne na pamet rudnik - rekla je ona i dodala da "za meštane Cer nema cenu".

- To je ljubav, što se brani jeste srce, mi ćemo svoje srce odbraniti i nemojte da se bojite, nije strašno, izađi i kaži narodu da si uz njega, to njih boli - rekla je Marijana Petković.

Kako je rekao Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica, skup je prijavljen policiji.

Organizatori su rekli da je povod za skup zahvalnost svima onima koji su prethodnih meseci pružili podršku meštanima Gornjih Nedeljica u borbi protiv eksploatacije jadarita u tom kraju.

Očekuje se da bude saopšteno koji su naredni koraci u borbi protiv eksploatacije litijuma.

Protestu, čiji početak je kasnio zbog lošeg vremena, pridružili su se Savez ekoloških organizacija Srbije i Ekološki ustanak, kao i drugi aktivisti i građani iz mesta širom Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati