Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Rešetka.rs ]

08. 10. 2021. 20:45 2

Kažnjeni za izrabljivanje radnika, a grad im dodeljuje nagradu?!

Oktobarsku medalju grada Leskovca, najviše priznanje grada Leskovca koje se dodeljuje svakog 11. oktobra na dan grada, ove godine primiće čak šest akademika, doktora nauka lekara, ali će, verovali ili ne, povelju ove godine dobiti i kompanija "Aptiv", koja je zvanično kažnjena zbog izrabljivanja radnika u ovom gradu.

Kako se navodi u obrazloženju Odbora za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Skupštine grada, "Aptivu" se uručuje oktobarska nagrada zbog "velikog doporinosa poboljšanju poslovne i privredne klime, solidarnosti, društvene odgovornosti i promocije grada Leskovca".

- Ova kompanija jeste promovisala Leskovac, ali u negativnom smislu. Cela Srbija je pisala o tome kako izrabljuju radnike. Svakako čestitam "Aptivu" na dobijenoj nagradi i verujem da su je zaslužili, ali isključivo za doprinos pojedincima iz lokalne samouprave. Bojim se samo da će moja teza uskoro da se ostvari i da će sve slične kompanije, pa i "Aptiv" veoma brzo otići iz ovog grada i Srbije, kako zbog globalne ekonomske krize, tako i poskupljenja gasa, energenata i sličnog, ali to je već neka šira tema - komentariše za Rešetku doktor ekonomskih nauka Predrag Mitrović.

U leskovačkoj opoziciji smatraju da nije ništa čudno što je ova inostrana kompanija dobitnik ove nagrade.

- Logično je da je koruptivna vlast u kojoj se veličaju funkcioneri sa kriminalnim dosijeom nagradila firmu koja je kršila zakone zarad svog interesa. Umesto obeležavanja jučerašnjeg dana oslobođenja od okupatora, danas naprednjački uzurpatori Leskovca slave one koji više vrednuju strane radnike dok naše leskovčane primoravaju da rade po 12 sati za sitne pare. Ti isti uzurpatori odali su počast onima koji izvrgavaju naše zakone i rugaju se Ustavu primoravanjem majki sa malom decom da rade prekovremeno. To je ta Cvetanovićeva bitka za očuvanje porodice pod sloganom: Za našu decu i njihove majke u logorima - ističe predsednica IO Stranke slobode i pravde Jelena Spirić.

Inače, oktobarska medalja, kao najznačajnije priznanje dodeljuju se (posthumno) akademiku Zvonku Mariću zbog izuzetnog doprinosa afirmaciji fizike i promociji grada, ambasadorki Srbije u Meksiku - rođenoj Leskobvčanki Tatjani Conić, primarijusu doktoru Ani Stojanović, urologu Dragoslavu T. Bašiću i direktoru Instituta za javno zdravlje Niš Janku Ignjatoviću.

Pohvale, pored pomenutog "Aptiva", biće dodeljene deocentu departmenta za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu Dejanu Antiću, direktorki Jedinice za implementaciju Maji Milošević-Milojić, Budimiru Stojiljkoviću kao rukovodiocu projekta izgradnje gradskog kolektora, ali i muzičaru Bojanu Zlatanoviću –Tokanu (posthumno).

Povelje će primiti i privrednik Dragan Stojanović, koji je sagradio prvi akva park u Leskovcu, hotelijer Aleksandar Kocić, Dom kulutre Roma, Poštanska štedionica, kompanija "Autosop", Apoteka "Medika", doktor Dobrivoje Bošković, administrator Fejsbuk grupe “Leskovačka onlajn pijaca” i doktorand elektronskih nauka Aleksandar S. Jović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati