Srbija

Direktno.rs

26. 09. 2021. 13:07 6

SSP: Kapilarni glasovi "kaplju" i preko ucena dečjim treninzima

Naprednjačkoj vlasti izgleda više nisu dovoljni poslušnici iz javnih preduzeća u sakupljanju kapilarnih glasova. U kakvoj se panici nalazi lokalni SNS najbolje govori podatak da se u Sremskim Karlovcima mališanima uskraćuju treninzi, a da istovremeno raspoložive termine koriste povlašćeni klubovi, saopštava Resorni savet za sport GrO SSP Novi Sad.

Kako tvrdi grupa roditelja iz Sremskih Karlovaca, ove godine su došli u situaciju, da ih ljudi koji donose odluke o dečijim treninzima, ucenjuju kapilarnim glasovima.

Naime, Sremski Karlovci nemaju nijednu adekvatnu sportsku dvoranu sem sale za fizičko u osnovnoj školi i to nakon 20 sati. Sala Sokolskog doma je spremna za potpuno renoviranje, a sala vrtića prokišnjava i nema grejanja, tako da su svi sportski klubovi koji rade u toj opštini osuđeni na termine sale osnovne škole. Sve i da su sala vrtića i Sokolskog doma u funkciji, poprilično su male i limitirane sadržajima koji u njima mogu da se sprovode.

Sportski savez Opštine Sremski Karlovci dodeljuje termine sportskim klubovima i ove godine sve termine u sali dobili su odbojkaški klubovi (muški i ženski). Jedini preostali termin je nedelja pre podne kada se često odigravaju utakmice ili takmičenja, te ni to ne može biti zagarantovani termin. Zastupnik udruženja Sportskog saveza je odbojkaški radnik (sudija) Anđelko Popović, pa verovatno ne treba da iznenadi činjenica da je baš odbojkaški sport korisnik svih termina.

Zbog ovakve odluke Saveza oko 150 dece ostaje bez mogućnosti da se bavi sportom u Sremskim Karlovcima. Atletski klub, košarkaški klub već su obavestili svoje članove da sa treninzima nastavljaju „kada sunce počne dovoljno da greje”, odnosno kada treninzi mogu da se odvljaju napolju.

Naprednjačka vlast u Sremskim Karlovcima već sedam godina obećava izgradnju sportske sale koja bi zadovoljila potrebe svih sportskih aktivnosti, što dovoljno govori o tome da nisu sposobni ili su nezainteresovani da reše ovaj problem.

Bilo bi lepo da vas sva deca jednako interesuju i da sva deca imaju pravo na zdravo i srećno odrastanje, a to će najpre postići kroz bavljenje sportom. Zdrava i srećna deca su prioritet svake normalne državne administracije, jer će na njima ostati budućnost našeg društva - Resorni savet za sport GrO SSP Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati