Hronika

[ Izvor: Dr Vladimir Vrsajkov ]

09. 04. 2024. 15:40 23

"Tukli su me i šutirali svuda po telu, bole otisci nogu SNS košuljaša na mojim leđima"

"A istina na našem letku očigledno mnogo više boli Miloša Vučevića i novosadski SNS. I neće prestati da boli", napisao je u svom autorskom tekstu Vladimir Vrsajkov, predsednik gradskog odbora u Novom Sadu Stranke slobode i pravde, koji je u subotu dobio batine od SNS aktivista zbog toga što je delio letke u mestu Kać u Vojvodini.

Autorski tekst predsednika novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimira Vrsajkova prenosimo u celosti.

"Mnogi dragi ljudi su me pitali prethodnih nekoliko godina šta mi je trebalo da uđem u politiku, otkud mi uopšte snage pored tako ozbiljnog rada u Urgentnom centru, dežurstava, Covida, naučnih radova? Nisam bio siguran kako da objasnim ljudima taj osećaj da moram, ponekad ni samom sebi.

Zato "hvala" Milošu Vučeviću, Urošu Lončaru i SNS batinašima što su mi dali najbolje objašnjenje: borba protiv fašizma! Nema dalje.

Da, tukli ste me i šutirali svuda po telu, krvnički, kao u Nemačkoj 1933., ali to zadovoljstvo zbog borbe za pravdu i osećaj pobede koji se širio mojim telom dok sam stajao ispred šokiranih i uplašenih građana Kaća, nemaju cenu.

Sada znam da osim bola mojih pacijenata, lečim i naše društvo.

Bole otisci nogu SNS košuljaša na mojim leđima, ali proći će. A istina na našem letku očigledno mnogo više boli Miloša Vučevića i novosadski SNS. I neće prestati da boli.

Istinu o desetinama hiljada kupljenih glasova i više hiljada fantomskih birača, Novosađani već znaju, a vi ste je udarcima po meni i Mari Puškaš samo definitivno potvrdili.

Petoro muškaraca i tri žene srednjih godina, lekari, pravnici, pokrajinski poslanici, bili su dovoljni da ogole novosadski mafijaški režim. A tek smo počeli. Novosađani, kao uglavnom mirni, staloženi i odmereni, nikada nisu bili poznati po ogromnoj energiji na ulici, ali zato vlast obično menjamo prvi, kao 1996.

Izbori u decembru i pobeda "Srbije protiv nasilja" na većini biračkih mesta u gradu, pokazali su sličan trend. Očigledno je u novosadskom SNS zavladao ogroman strah od poraza, a kada su sledbenici fašizma i ideologije Vojislava Šeselja pod tolikim stresom, oni jedino i znaju da tuku, očekujući da će slomiti volju građana za promenama i oterati opoziciju u rupe.

Ništa vam od toga, gospodine Vučeviću, ne vredi. Građani su videli vašu nemoć i strah od poraza, a mi iz udružene opozicije smo već u nedelju 7. aprila, u centru Kaća, pokazali da smo jači i da dolazimo da oslobodimo Novi Sad i naše gradove".

Dr Vladimir Vrsajkov, predsednik GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati