Srbija

[ Izvor: Infocentrala.rs ]

20. 09. 2021. 09:53 8

Doktor je vređao, a tehničar jurio po dvorištu bolnice?

Kada je Sanja Nikolić iz Ćuprije posle nedelju dana terapije kod kuće i lečenja usled potvrđenog kovida, a po savetu lekara, otišla u Urgentnu službu Opšte bolnice u Ćupriji sa teškim pogoršanjem, očekivala je da će je ostaviti na bolničkom lečenju. Međutim, kako sama kaže dobila je niz uvreda, čak ju je medicinski tehničar jurio po dvorištu ove zdravstvene ustanove "bolesnu, sa visokom tempertaurom i potpuno iscrpljenu".

- Nedelju dana sam bila kod kuće, uzimala terapiju ali mi se stanje pogoršalo. Otišla sam u službu Urgentne medicine, već na prvo zvonjenje počeli su problemi. Dežurni lekar prvo me je izvređao da sam sela na zvono i rekao mi da se udaljim. Zamolila sam da pogleda moje rezultate, da pozove doktorku koja me je ranije pregledala, da me on sam pregleda, objasnila sam da imam upalu pluća, ali ništa to njega nije zanimalo. Rekao mi je da zovem tu doktorku pa da vidim s njom šta da radim. Zamolila sam da po protokolu obaveste doktorku jer ja nemam njen broj, niti smo mi drugarice već da me dežurni lekar pogleda i da postupi u skladu sa svojom lekarskom obavezom - kaže Nikolić i dodaje:

- On mi je rekao "zovi je sama" onda me je vređao, urlao je na mene bolesnu i pod temperaturom, ja sam se sklonila u nadi da će se malo smiriti pa sam opet pozvonila. U međuvremenu sam videla da se on i prema drugim pacijentima tako ponaša, on je lupao vratima, prozorima, vikao a onda sam čula "da je on takav" jer to je valjda normalno i opšteprihvaćeno da se jedan lekar tako ponaša prema pacijentima. Pošto sam videla da mi niko neće pomoći ja sam ga pitala za ime i prezime što ga je još više naljutilo, a onda sam izvadila telefon da snimim njegovo ponašanje. To je bio moj zadnji potez očaja i nemoći.

- Onda je iz službe izleteo tehničar koji je bukvalno krenuo da me juri po bolničkom dvorištu, to su sigurno zabeležile i kamere. Ja sam bežala jer sam se bojala da će fizički da me povredi. Pošto sam pod visokom temperaturom i iscrpljena sela sam na jednu klupu, došlo je obezbeđenje i pristojno razgovaralo sa mnom a onda mi pomoglo da odem do auta. Sve se to desilo 18.9. oko 11 do 12 sati - zaključuje Sanja Nikolić.

Pošto je došla kući Sanja je napisala žalbu i Opštoj bolnici u Ćupriji, Ministarstvu zdravlja, Kancelariji za zaštitu prava pacijenata.

Infocentrala je uputila dopis Opštoj bolnici u Ćupriji o ovom slučaju kako bi javnost bila obaveštena o sprovedenom postupku i eventualnoj sankciji za lekara ukoliko se dokaže da pacijentu nije pružena zdravstvena nega i pomoć.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati