Srbija

[ Izvor: Mediji ]

22. 07. 2021. 16:00 2

Zbog MHE više od 70 stanovnika ostaje bez vode?!

Više ekoloških udruženja i partija je Republičkoj građevinskoj inspekciji Srbije predalo zahtev za kontrolu mini-hidroelektrane (MHE) u izgradnji na reci Pčinji, u Donjem Stajevcu kod Trgovišta, jer bi, kako navode, više od 70 stanovnika moglo da zbog toga ostane bez vode.

Izvode se radovi koji apsolutno ne izgledaju legalno, ističe aktivistkinja Zelenog fronta pokreta "Jedan od pet miliona" Snežana Nedeljković

- Nema građevinske table koja obeležava ko je izvođač radova, betonske cevi se stavljaju u reku Pčinju i već su njeno korito potpuno prekrojili i ona sada izgleda kao potočić - rekla je Nedeljković.

Dodaje da postoji izveštaj građevinske inspekcije, ali "apsolutno nije u saglasnosti s realnim stanjem".

Predsednik Evropske zelene partije Dejan Pavlović rekao je da su stanovnici "u beznađu" pošto su se obraćali svim regionalnim i lokalnim inspekcijskim organima, međutim, "zbog jedne lokalne ekipe koja sprečava bilo kakvo zakonito postupanje došlo je do toga da mi moramo ovako da reagujemo".

Aktivista inicijative "Odbranimo Košutnjak" Dragan Ivanović objasnio je da je građevinska dozvola za MHE na Pčinji izdata kad je predsednik Opštine Trgovište bio Nenad Krstić, sada poslanik Skupšine Srbije iz vladajuće Srpske napredne stranke, a da je njegov rođak u to vreme bio odgovorno lice firme investitora.

On je dodao da ta firma "upada" na privatne posede gde se gradi ta MHE i pre nekoliko dana su na jednom takvom posedu srušili ogradu, te je policija iz Trgovišta došla i sastavila zapisnik, "ali tužilaštvo ne želi da reaguje", a trećeg dana pošto se to desilo, rekli su aktivistima iz Trgovišta da su "dosadni" i da to više ne prijavljuju, preneo je Ivanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati