Srbija

[ Izvor: OzonPress ]

14. 06. 2021. 11:44 2

Gradsko zelenilo opominje neplatiše, a fakturiše nerad

Mnogo prašine se u poslednje vreme podiglo oko javne prozivke na jednoj od lokalnih televizija u Čačku, čije emitovanje je naručilo i platilo JKP "Gradsko zelenilo" koje, između ostalih delatnosti, gazduje Gradskim grobljem u Čačku. Javna prozivka odnosila se na neredovne platiše i dužnike po osnovu grobnih mesta, koji navodno imaju višegodišnja dugovanja pa ih javno preduzeće javno proziva i obaveštava da će njihove najmilije za čija grobna mesta postoje dugovanja iskopati i prebaciti u zajedničku grobnicu, a na takav način oslobođena grobna mesta ponovo prodati i tako nadoknaditi iznos dugovanja.


Ako zanemarimo etičku stranu ovakvog potraživanja dugovanja, pa i sam zakonski status pomenutog pokušaja naplate potraživanja, ostaje da se razmotri osnov potraživanja – da li je usluga koja je fakturisana zaista i pružena, samim tim da li je potraživanje osnovano, pa ako nije da li dugovi uopšte postoje, a ako je potraživanje sporno čemu javna prozivka dužnika koji nisu dužnici i čemu pretnja "preseljenjem" pokojnika, piše OzonPress.

Jedna od usluga je održavanje grobnih mesta. Čitalac OzonPress-a, ujedno i korisnik usluga JKP "Gradsko zelenilo", poslao je nekoliko fotografija, pa sad sami procenite da li je usluga pružena i potraživanje opravdano.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati