Srbija

S. M.

12. 06. 2021. 11:47 5

Udario kolegu u preduzeću i nikom ništa

Iako je prošlo nedelju dana od kako je na zboru radnika u prokupačkom Sportskom centru član komisije udario radnika, inače predsednika jednog od dva sindikata u ovom preduzeću, niko od nadležnih ništa nije preduzeo. Povodom ovog slučaja oglasio se Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Prokuplju, kao i Sindikat „Nezavisnost“ u ovom preduzeću. Policija još nije podnela barem prekršajnu prijavu, a direktor Sportskog centra Živan Vladimirović kaže da ima vremena i da to nije prioritet!

- GO Stranke slobode i pravde u Prokuplju najoštrije osuđuje napad na Vanju Stojanovića , predsednika sindikata u  Sportskom centru u Prokuplju , i traži da se kazni lice koje je izvršilo fizičko nasilje nad predsednikom sindikata. Na gospodina Stojanovića je  na zboru radnika održanom povodom izbora članova upravnog odbora iz redova zaposlenih  fizički nasrnuo i udario šakom u predelu glave Dejan Stojanović referent pravnih poslova , član komisije za sprovođenje izbora, koji je ujedno i poverenik Ujedinjene seljačke stranke Milije Miletića - navodi se u saopštenju prokupačkog SSP.

Kako iz ove stranke navode, šokantno  je to da protiv Dejana Stojanovića nije pokrenut discliplinski postupak već je ustanova zakazala nove izbore.

- Lice koje je sprovelo te nazovi  izbore  bez prisustva svih reprenzetativnih sindikata je upravo Dejan Stojanović. Želimo još da napomenemo da ovo nije prvi slučaj fizičkog nasilja nad ovim predsednikom sindikata . Ujedno se obraćamo I nadležnim organima da ponište nelegalne izbore u ovoj ustanovi gde se desio očigledan primer zastrašivanja radnika i fizičko ugrožavanje neistomišljenika. OO SSP Prokuplje nudi beplatnu pravnu pomoć  svim radnicima koji su izloženi fizičkom I psihičkom nasilju I pritiscima od ovakvih poslodavaca i predstavnika vlasti u Prokuplju - navodi se u saopštenju prokupačkog SSP.

Sem njih, svi ostali ćute. Direktor Vladimirović je čini se bio prilično zbunjen kada smo ga pozvali.

- Ne znam. Ništa nismo preduzeli. Ima rokova koji moraju da se ispoštuju, a ovo i nije nešto hitno - kratko nam je kazao direktor Vladimirović.

Za preduzeće kao da se ništa nije dogodilo, te su održali i novi zbor, na kojem je od 65 radnika prisustvovalo svega 34. Ostali nisu,a članovi sindikata čiji je predsednik napadnut ranije su odlučili da ne uzmu učešće u ovom zboru.

- Jedva su namakli kvorum, a cilj zbora bio, za koji smatram da je bio nelegitiman, je da se u Upravnom i Nadzornom odboru uguraju naprednjački vojnici. Želim da se zahvalim svim radnicima koji su odoleli pritisku i nisu prisustvovali. Oni su prepoznali ovu smejuriju. Što su boric smešniji, turnir je uspešniji - rekao je Vanja Stojanović kojeg je udario član komisije.

Prvi zbor se dogodio u četvrtak i tada je D.S.kao član komisije udario Vanju Stojanovića i zbor na kojem je trebalo da se odaberu tri člana za UO i jedan za NO je prekinut. Intervenisala je i policija, a Vanja Stojanović će bez obzira na korake instuticija, koji očito kasne, pravdu potražiti na sudu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati