Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Srbija

Direktno.rs

08. 05. 2021. 07:42 0

Zašto rukovodstvo Kruševca sakriva kako će trošiti novac građana?!

Još jednom su uzuropatori grada Kruševca, na zadnja vrata, provukli rebalans budžeta za 2021. godinu i to budžeta koji su kreirali „nikad bolje“, koliko pre 4 meseca. Na sajtu grada je 27. aprila, objavljen javni poziv za učešće građana u javnoj raspravi u vezi donošenja rebalansa budžeta za 2021.godinu, a sam poziv je objavljen na netransparentan način i nije ispoštovana zakonska regulitiva - stoji u saopštenju potpredsednik GO Stranke slobode i pravde Kruševac Stefana Bojičića.

U tekstu se dalje navodi:

Građani Kruševca su u toku Uskršnjih praznika, bukvalno uskraćeni za priliku da postave pitanja ili daju predloge o tome kako žele da se njihov novac potroši.

Sama javna rasprava je trajala od 27.04. do 05. 05. 2021. godine. Međutim, kako su zakonom, ove godine, navedeni datumi bili neradni, gradska uprava je još jednom pokušala da sakrije svoje aktivnosti od očiju javnosti i da rebalans usvoji i raspravu sprovede na način kako je inače navikla da radi, bez primedbi, predloga, diskusije i demokratije.

Želimo da podsetimo javnost da su uzurpatori grada na sličan način pokušali da donesu i sam budžet grada za 2021. godinu ali da smo ih pravovremenom reakcijom u tome sprečili, dostavljajući predloge koje su odbili. Da bismo podsetili Kruševljane, aktuelna gradska vlast je odbila naše predloge za besplatne udžbenike za osnovce, nabavku magnetne rezonance za opštu bolnicu Kruševac, overene zdravstvene knjižice za građane koji to pravo ne mogu da ostvare ni na jedan drugi način, odbili su nabavku sistema protivgradne zaštite za poljoprivredu, kao i subvencije u visini akciza za dizel gorivo za poljoprivredu i još mnogo suštinski za život građana Kruševca važnih predloga. Naravno, ni rebalansom nisu predvideli ništa od pomenutog.

Zbog svega navedenog, Stranka sloboda i pravde će ponovo morati da uživo u toku sledećeg zasedanja Skupštine grada, postavi sva pitanja direktno odgovornima za ovaj politički kriminal koji se građanima Kruševca dešava učestalo, a koji ne mari za njihove realne potrebe - stoji na kraju saooštenja potpredsednika GO Stranke slobode i pravde Kruševac Stefana Bojičića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vaše pravo da...

Zoran Živković [16.06.2021.]


Video dana

Rokenrol nema granice

Anketa

Koje voće/povrće je najbolje za vrele dane?

Rezultati