Srbija

Direktno.rs

10. 03. 2021. 20:05 0

JKP Žitište i meštani godinama fekalije izbacuju u kanal

Meštani Železničke ulice u Žitištu već godinama muku muče sa fekalijama i otpadnim vodama koje se izlivaju u kanal u blizini kojeg žive, a čak i kamioni JKP Žitište svoj otpad izbacuju na ovom mestu. Institucije ni nakon svih žalbi ne reaguju, te su građani odlučili da ovaj problem reše uz pritisak javnosti.

- Kanal sa kojim imamo problem se nalazi tačno preko puta naše kuće je tu na čistini, nije zaštićen od drugih kuća sa te strane i neprijatan miris se širi zimi. Leti je nepodnošljivo. Problem je što se u taj kanal ispuštaju kako fekalije, tako i otpadne vode i onda se duž njega širi neprijatan miris - kaže N. M. iz Žitišta.

Na snimcima koji su dostavljeni našoj redakciji, jasno se vide cevi kuće i komšija koji je sa preke strane pružio crevo i ispušta fekalije. Ovaj materijal dostavljen je inspekciji opštine Žitište, ali ništa se, kako kažu meštani, nije dogodilo. 

Ovaj problem počeo je davne 2015. godine, kada su se po prvi put i žalili nadležnim institucijama. Žalili su se građani lično predsedniku opštine Žitište, skupljali peticije građana Železničke ulice, 40 potpisa, dočekali su izlazak inspekcije i zapisnik, ali se do dan danas niko od nadležnih institucija nije oglasio.

N. M. je odlučila da se obrati i zaštitniku građana u opštini Žitište, podnela zahtev i poslala mejl sa svim dokazima koje poseduje. U opštini su joj međutim objasnili da nije dostavila dobre dokaze i da ako izađu na teren cevi će biti povučene i neće naći ništa.

- Kamion JKP Žitište sam takođe dva puta usnimila kako nadomak naše ulice ispuštaju fekalije. I kako i kome se onda žaliti ovde? A najgore od svega je što se taj kanal uliva u Begej, onda ide za Zrenjanin i sve dalje - zaključuje N. M.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati